Blad Övningen

 

 

 

Då vissa kan uppleva svårigheter med just blad övningen så ges här en skriflig beskrivning:

 

 

 

/img_0884.jpg

 

 

STEG 1


Bladet målade jag först med en väldigt vattnig färg, den fick sedan torka medans jag gjorde övning nr 2. Efter det så la jag ett laget av tjockare färg dvs. mörkare inuti bladet och för att visa djupet i bladet så la jag på en extra tjock färg längst ner, inuti bladet medans det var blött där och innan torkperioden börjat inuti bladet.  Vi arbetar för att få det mer tredimensionellt här och jag använde ganska tjock färg direkt för att verkligen visa Er skillnaden laughing


--------------------------------------


STEG 2


Efter det så målade jag skuggan längst ner med ganska tjock färg och drog med väldigt lite vatten i penseln för att få en graderad lavering uppåt bladet. Jag tog bort mycket vätska för att inte färgen skulle åka iväg för mycket. Sedan började jag med skuggan direkt, både för att jag inte kunde vänta på att det skulle torka pga filmningen men jag ville även ha en mjuk kant mellan bladet och skuggan. För att undvika en blomning uppåt bladet då skuggan målas så får man inte ha för mycket vatten i penseln utan vara lite försiktig. Skuggor ska vi sedan komma till men skuggan ska följa bordet, man kan inte se skugga i "luften". Så även fast bladet inte är rakt så är bordet det.


----------------------------------------


STEG 3


Just på slutet av filmen så ser jag att jag inte lyckades få färgen mörkare inuti så jag använder en avtorkad pensel och försöker stryka bort lite färg längst upp (färgen har ännu inte torkat) , här för man vara lätt på handen och INTE ha extra vatten i penseln för då får man en blomning. Jag får ändå inte bort så mycket färg så jag trycker lite med hushållspapperet och får då lite ljusare upptill. Då blir det mer tredimensionellt då mindre ljus når ner i bladet och då blir det mörkare där och ljusare uppåt.

 

 

/img_0871.jpg

 

/img_0867.jpg

 

 

Målad lager på lager, då blir färgen starkare för varje lager:

/img_0852.jpg


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!