Gul Lök på flera sätt

All material skyddas av :  © 2016 Annas konst Alla rättigheter förbehållna 

 

 

Bonus lektion för Annas online övningar

 

 

 

Den stora gula löken var med i den lektion med den med Pen & wash är ny så har ni gjort den första kan ni ju göra en annan variant el testa måla lök färger, rätt som det är får du fram nya färger el en mer abstrakt färgblandning. Löken behöver inte se naturlig ut, den kan vara av fantasifärger el så. 

 

Visst har du också en gul lök i kylskåpet? Ta fram den, titta på hur unika formen och nyanserna är. Känner du motvilja att måla av den? Gör då i alla fall en skiss som jag gjorde i film nr 1, en färgplanering, vilka nyanser ser du? Var inte rädd för det vita papperet, måla smått till en början i så fall om du får ångest över att förstöra papperet. Papperet och färgen är till för att användas. 

 

Hälsning Anna

 

 Veckans tema:  En GUL LÖK

/img-0402.jpg /img-0397.jpg

Målningen ser olika ut om man sätter passepartout åt olika håll

 

 

 Utmaning

 

Antingen att måla en gul lök som jag gjort, färgprov el en wash & pen variant? Att måla första planeringen/skissen och/eller prova måla olika matchande färger. Vilka färger ser du? Hur blandar du till dem?

 

Jag ser fram emot att få se någon gul lök från dig, antingen en naturlig el en abstrakt, en fantasi-lök el kanske bara dina färg prover i fall du har ont om tid!. 

 

 

Videos:

Sista filmen handlar om hur olika målningen kan se ut beroende på hur man placerar sin passpartou

 

 

Pen & Wash

 

Här testar jag att göra en enkel gul lök lite snabbt med hjälp av Pen & Wash teknik, då man rikar motivet med vattenfast bläck och målar till skuggor med bläcket också. Tyvärr försvinner nästan ljudet just i början men det krånglade då jag spelade in förra gången också och då man kan ana vad jag säger om man höjer ljudet max på datorn och max på filmen, så orkar jag inte spela in samma sak en tredje gång, jag skriver sammanfattning nedanför och så kan ni bara se filmen då jag skissar med bläcket. Tråkigt när det krånglar men det var ju fredagen den 13:e då jag spelade in film nr 1.

 

Sammanfattning: först visar jag pennorna och testar sedan om de är vattenfasta på ett vanligt vitt papper. Sedan visar jag hur jag håller i pennan, ibland håller jag den så att handen inte alls tar i papperet och ibland när jag vill ha lite mer kontroll så låter jag mitt lillfinger få stötta mot papperet. Det gör jag för att inte få en allt för perfekt skiss vilket kan ge en stel målning.

 

 

Färgtest inför Pen & Wash målningen

 

 

 

Första  12 min av lök målningen ...

 

 

Bilder på den färdiga Pen & Wash målningen 

 

 

Vad hände efter filmen?

 

Jag använde lite Hematite genuine både tillsammans med Zoisite genuine till bakgrunden men även i förgrunden för att dämpa det som blev för lysande. Det blev Hematite då det var den färg som fanns på kanten i lådan och som var mörk. Bordet skimmrar i solen då det finns mycket Bronzite genuine där som blänker endel även fast den är blandad med Hematite, se sista bilden! Det vita i rötterna längst ner är ritad med vit bläckpenna då allt torkat ...

 

/img_1115.jpg

/img_1116.jpg

/img_1124.jpg 

Ser gul ut då jag använde solljuset för att få skimmret att synas på bild :-) Den skimmrar jättemycket!

 

 

 

Bilder från första målningen:

 

 /img-0378.jpg

/img-0406.jpg

  

 

 

 

Skissen med maskeringsvätskan

 

 

 

 

 

Färgkarta och planering

/img-0392.jpg 

 

 

 

  

 Färdig bild

 

 

 

 

 

 

 

 

Kram Anna 

 

 

 

 

 

 

 


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!