Sommar 2019 Våga lämna vitt

 

Denna veckan ger jag en utmaning som många känner igen, färgkonsistenser och att få till ett djup i målningen med en färg! Först gör jag den vanliga, jag använder Sodalite genuine som en en färg ur Daniel Smiths Primatek färg linje, alltså en äkta mineralfärg. Den påminner om Paynes grey, kanske aningen mer granulerande, alltså åker ner och samlas i papperet gropar och ger ett vackert mönster och utseende!

Vill du ha en utveckling av den övningen så ta fram 2 färger so du anser absolut inte passar ihop, försök tänka ut ett enkelt motiv och hur du kan utnyttja varje färg. 

 

Jag valde Zoisite genuine, en grå grön Primatek färg som granulerar vackert och en annan grön som är lite klarare i färgen och som heter Perylene green. 2 färger jag aldrig tänkr påtillsamman förrän idag!

 

När du valt ut dina 2 färger, måla ut dem och fundera på vem är klarare än den andre? Vem har högre Chroma?

 

 

 

Allt i målningen i sista filmen är målat löst och ledigt och mycket vått i vått men mitt fokus, träden ser jag till har mer detaljer så ögonen dras till dem. Sätter in en närbild på granarna:

 

/5dbfd603-782d-4667-83b7-06fd2cc0b422.jpg

 

Tack för denna vecka!

 

Gör du denna övning så kom gärna med i sommargruppen på Facebook så kan vi träna tillsammans! Det gör du genom att söka in i denna grupp!

 

 

https://www.facebook.com/groups/323299251912332/

 

 

 

 

Nästa veckan kommer jag prata lite om ett par blåa färger bland annat!

 

Kram Anna


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!