Sommar2019v29

 

Grunderna i

akvarellmålning !

 

 

Filmen är 17.20 min lång

14.35 börjar jag prata om pigment egenskaper och då om granulering!

 

Du som är aktiv och med i gruppen på facebook, vill du ha en livesändning där jag berättar lite om pigment egenskaper? I så fall skriv under inlägget i gruppen där detta länk finns så vet jag att önskemål finns. Då kan jag göra en liten sammanfattning om det för oss i facebook gruppen!

 

 

 

Bonus:

 

Negativ målning ?

 

Negativ målning är då man målar runt något för att få fram en form. Papperet behöver inte vara vitt du kan ta fram en form över där du redan målat! Positiv målning  är tvärt om, då målar du objektet i sig! 

Positiv / Negativ målning av en gran

/b2a1cfdd-063b-4c35-a399-15b4c9dccbba.jpg

 

För dig med mindre tid så visar jag nedan hur jag  tränar negativ och positiv målning med en gran. Jag ser att jag ser trött ut i filmen, ber om ursäkt för det! Var ganska tidigt på fredagen (12 juli) då jag filmade denna, hade nyss klivit upp....

 

 

 

 

Blomman

 

Har visar jag en repris från en tidigare kurs men den passar så bra här. Här målar vi mest negativ målning förutom det lilla i mitten, de små detaljerna , exakt som vi börjare göra på filmen om att måla granar negativt och positivt! Allt för att få lite liv och rörelse, lämnar vi helt vitt, omålat papper så blir det väldigt platt där. Tyvärr gjordes denna film innan jag börjare redigera i dem så de är flera men kortare:

 

 

 

Närbilder:

 

/img_6469.jpg

/img_6472.jpg

/img_6476.jpg

 

Här är en annan variant, använde mer dova, lite mörkare färger och vattenfast bläck ovanpå.

Så exprimentera! 

/31395682_10216069440918147_1277233049452412928_n.jpg

 

 

Utlottning - Ett bidrag för den som vill!

läs mer om det 21 juli i gruppen

 

/e6db1c98-fe02-4e81-a283-a1306743d494.jpg

Om en vecka 21 Juli så kommer jag ge en extra bonus uppgift, steg för steg hur man målar en enkel Malvia blomma, se ovan, vissa har nog sett den tidigare. Den kommer bara att synas i gruppen på facebook.

 

Tillsammans med den såkommer jag anordna ett par paket som jag lottar ut, akvarellfärg och någon mindre målning ifrån denna sommar träning, kanske lite prover av olika papper, vi får se vad som hittas på. Det blir en blandning med nateril som skickas gratis inom Sverige! Bor du utanför årt land och vinner så får vi lösa det på bästa sätt!

 

Detta gör jag för flera vill ge ett bidrag för denna tid och det här ska vara gratis i min ursprungstanke. Men då några ändå vill bidra för tid, till material etc så har jag hellre en utlottning, så får de som vill ge ett stöd helt valfritt. Det är inget som påverkar mitt arbete med detta eller min kontakt eller feedback för dig. Det kommer inte diskuteras i gruppen heller vilken som är med etc. Dragningen blir i en livesändning så småningom så alla ser att allt gått rätt till!

 

Vill du fortf. med i gruppen på facebook men inte hittat dit?

 

Gruppen på facebook börjar bli full, har pausat att föra in fler tills nu! Om du är absolut nybörjare eller glad amatör så har jag några platser kvar, de anser jag mer behöver stöttning än en som försörjer sig som konstnär redan! Så sök då in i gruppen nedan och sicka ett meddelande i kontaktfältet nedan och skriv hur länge du målat och om du har utställningar och egna kurser i konst eller kanske helt enkelt är nybörjare! Så 1- du söker in i gruppen, 2- skriv i kontaktfältet nedan om du är amatör, nybörjare, har utstälningar eller egna kurser etc

 

 

Sök in här: 

https://m.facebook.com/groups/323299251912332/

 

Skriv här amatör, nybörjaretc. Om du är mer erfaren, har utställningar eller egna kurser, skriv då gärna varför du tror detta skulle kunna dig något extra!


(Lämna tom)

 

 

Vi ses i gruppen och om en vecka igen den 21 Juli

 

Fast det riktiga kommande inspirationsinlägget kommer om 2 veckor den 28 juli

 

 

 

Tack så mycket för denna vecka!

 

Stora Kramar Anna


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!