Sommar 2019 Att blanda grönt

 

Ja, tyvärr drar det ihop sig för sista inspirationsinlägget. Vi har tränat på färgcirkel och att blanda färger och vad passar inte bättre då än att öva på det som är svårast, att få en fin grön färg i akvarell. Grönt är bland de svåraste färgerna att få till bra, därför har företagen mängder av färdiga gröna nyanser som vi kan köpa.

 

Men jag rekomenderar dig att bara skaffa dig ett fåtal av dem, någon eller några enstaka. Du blir lätt en slav under dem och använder samma nyans hela tiden oavsett om den passar eller inte. Det är mycket bättre att se vad du har för färger i din målning och anpassa din gröna nyans till det! Därför ska vi idag träna på att blanda gröna nyanser!

 

/fe144244-44f0-4333-bb06-7b16746f6f36.jpg

 

Jag delar upp övningen i 2 delar först tar jag fram 2 gröna färdiga färger från Daniel Smith ”Green gold” och ”Undersea green” och läser innehållsförteckningen och försöker blanda till en liknande färg. I den andra delen av filmen så tar jag fram några blad som jag försöker matcha färgen på. Ibland får man hålla på en stund men ha alltid de 3 punkterna i åtanke.

 

Hue - vilken färg är det, rött, grönt, lila etc

Value - hur stark är den, alltså hur koncentrerad är den

Chroma - hur klar eller dämpad är den färgen.

 

I min film koncentrerar jag mig mest på Hue och Chroma och minst för att få den i rätt Value.

 

/e4be66cb-5142-499d-9c5b-2e8f2a14528b.jpg

 

Så sommarens sista demo blir en helt enkelt en blanda grönt övning

 

 21.06 min

 

 

Vill du fortsätta att ha kontakt?

 

Jag kommer återkomma med fler tillfällen av liknande akvarell inspiration! Men vill du fortsätta att ha kontakt redan nu, få månadsutmaningar emellanåt etc!? Då kanske clasmember gruppen är något för dig. Där blir alla erbjuden plats emellan mina kurser eller inspirations perioder! Detta gör du genom att söka in i gruppen nedan. Det kommer frågor att besvara när du söker och snäll skriv på dem att du gått sommarträningen 2019 så är risken mindre att jag missar. Det söks ofantligt många som aldrig gått en kurs hos mig och  

 

https://www.facebook.com/groups/906765989385175/

 

 

 

Tack så mycket för denna sommar!

 

Jag har älskat våra stunder i gruppen, livesändningarna och alla fina positiva kommentarer Ni gett till varandra och till mig. Jag älskar att kika på Era fina målningar och hur många av Er som verkligen kämpat och försökt trotts allt annat man vill göra på sommaren.

 

Stoora kramar

Anna

 

 


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!