Fuchsia Studie

Första studie - Fuchsia

26 Juni 2017

 

 

Fuchsia studie

 

 

Regnigt väder kan föra med sig få bra saker, en av dem är att man har tid att sätta sig ner, detaljstudera något ur olika vinklar, precis som jag gjort av en vanlig enkel Fuchsia blomma. Det är min första Fuchsia målning så jag har bara kikat på själva blomman. Blomman är svår att skissa för en sån som jag, som knappt kan få ett hus att se "rätt" ut. Tro mig, jag är väldigt dålig på skissning överhuvudtaget och just därför så måste man utmana sig själv, gå utanför comfort zonen om man ska utvecklas. Jag har bestämt mig, jag ska bli bättre på skissning och då måste jag öva!!!

 

/img_2865.jpg

 

Därför passade denna regniga dag bra till en Fuchsia studie, en första övning med vattenfast bläck på varmpressat papper och sedan lite akvarell ovanpå. Hade egentligen tänkt träna "själv" men jag visar då det kaske kan ge idé till någon annan som också har en regnig dag ;-) 

 

/img_2851.jpg

Jag börjar med att skissa enkelt upp de konturer jag ser 

 

/img_2855.jpg

Fortsätter med fler från olika vinklar

 

Trodde minneskortet var slut så sista 1,5 min är jag tyst och korrigerar lite efteråt, vet inte att Ni är med ;-)

 

 

Slutresultat

 

Fuchsia är en svår blomma för nybörjare som jag, alla blad kan man inte ta med utan bara vissa. Jag hade svårt att få till de vikta bladen då de är flera intill varandra. Jag hade svårt att få till det "vita" att bli tredimensionellt och jag hade svårt att skissa av dem överhuvudtaget. Mer träning behövs är min slutsats. Det possitiva är att jag tog mig ur min "comfort zone" och gav mig en utmaning på sånt jag tycker är svårt.

 

/img_2869.jpg

Närbilder

/img_2865.jpg

/img_2866.jpg

/img_2867.jpg


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook