Blogg

RSS

Ont om tid? Gör en mindre sketch! Sommarträning 2024!!

8 Jun 2024

 

Om du har ont om tid att måla, tänk hellre på att hålla i penseln regelbundet och kortare stund och ofta än en engångs grej och sitta i timmar och bli frustrerad! Varje mång du håller i penseln så utvecklas du! Och en regelbunden vara är lättare att hålla än en oregelbunden.

 

Men har du ont om tid, sätt ägguret på en speciell tid, en tid som faktiskt är rimlig, 5-10 min för en enkel, mindre skiss. När tiden är inne, ta för vana att lägga bort penseln, oavsett hur konstigt och ofullständig din målning ser ut att vara!

 

Tillslut lär du dig vad "rimlig" tid är och kanske hur du kan förenkla dina målningar! Vi akvarellmålare har verkligen nytta av det på många sätt!! Jag delar och visar min skiss för dagen, jag målade ganska länge både utomhus och inomhus men min lilla sketch på 5 min blev denna! Mesta delen av tiden observerade jag blomman så bladen hans inte med, hellre väldigt förenklat blad än ingen alls tänkte jag! Men det blev ganska klädsamt! Har du testat liknande? Hur blev din?

 

/img_9848.jpg

 

 

 

Övningar sommaren lång!

 

 

Du som vill träna mer kan kika under "SOMMAR INSPIRATION 2024" för lite regelbunden inspiration och övningar hela sommaren lång! Det är gratis men vill du stötta kanalen så kan du swisha till 070-3090757 och märk gärna med ditt namn och akvarell så går allt tillbaka till kommande gratis demos!    Tack men som alltid är det tänkt att mina demos ska vara gratis och tanken är det också, ni som känner mig vet det!

 

 

Jag ska bli bättre på att blogga, ber om ursäkt! 

 

 

 

Stora sommar kramar❤️ 

 

Anna

Sommaren 2023

6 Jun 2023

 

Jag har skapat en ny rubrik, en ny sida, där jag ska spara lite av det jag ger som extra inspiration nu i sommar, varje månad  kommer jag testa något märke med äkta handgjorda färger. Juni månads film blir en lång film där jag testar ett för mig helt nytt märke, jag håller märket lite som hemlighet fast jag kan säga att de är väldigt vackra, väldigt bra kvalitet och jämn kvalitet! Kommer i den första filmen måla ut 2 enkla akvareller som innehåller 2 var av deras underbara färger!

 

 /c52f6f67-97c2-4145-a15d-b733690dc2c9.jpg/b2fc0455-9da9-4b77-bcbe-ad10a272621b.jpg

 

Sedan kommer jag fylla på med lite inspiration beroende på hur mycket tid jag har kvar att filma respektive redigera! Jag hoppas vi ses i sommar!

 

Kramar Anna

Julkort i akvarell

1 Dec 2021

 

Äntligen dax för julkort!

 

Vad är roligare än att skicka iväg ett unikt handmålat julkort i akvarell, här kan man dessutom göra så enkelt man vill men även så detaljerat man vill. Jag har gjort mitt julkort ganska  noga och avancerat i många steg och låtit varje steg få ta lite tid! Allt för att visa Er! Gör man flera så kanske man måste korta ner lite för att hinna.

 

Copyright?

Du får gärna göra mitt motiv och skicka ett eget kort men glöm inte skriva "inspirerad av Anna Hörnfeldt" på kortet. Det du inte får göra är att göra en demo av mitt motiv eller använda materialet mitt i din egen verksamhet. Sälja ditt kort tex. Jag tänkte så har vi pratat klart om copyright och det tråkiga med det. Jag har hittat mitt materialet i rena betalkurser därför tar jag upp detta direkt!

 

Detta är alltså ritningen:

/48731824-13f5-4b02-9418-ea78dc03349d.jpg

 

 

Material:

Använder vanliga akvarellfärger i lådan + Kyanite genuine och Schmincke Horadam "Gold"

300 gr varmpressat papper  Arches

Kalkyleringspapper

linjal + hobbynivå (att skära ut kortet)

Bläckpenna svart, vattenfast strl 0.3

blyertpenna och knådgummi

 

 

Och slutresultatet:

/9dae0916-24d9-4193-996e-f68c87254830.jpg

 

Demo:

OBS! tycker du om filmen och vill stötta mig och mitt arbete så tryck gärna på youtube symbolen längst ner på filmen, tryck på prenumerations knappen på youtube, på gilla knappen på filmen och skriv gärna en kommentar. Det uppskattas mycket och kostar dig ingenting!

 

 

/da768a80-63a1-4f7b-aeec-87940f5492f3.jpg

Så här såg snögubbarna ut när de fått skuggor av skimrande grå färg, skimret syns inte så bra på foton!

 

Kortet kommer skickas iväg till en av er följare som jag vet har haft en tuff tid. Så en enda får denna som överraskning i sin brevlåda nu i början av december!

 

 

Önskar Er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

 

Anna Hörnfeldt

 

 

Ultramarine PB29

31 Oct 2021

 

Ultramarine PB29

/71f1d0bd-f58f-4900-85af-07ea7339b7b2.jpg

Jag har pratat om den förut och kommer prata om färgen i framtiden för den är en av akvarell målarens stöttepelare i paletten! Det är lika viktig som en grundfärg anser jag! Jag har 2 laster, Ultramarine och Burnt sienna. Det betyder att jag köper dem av olika märken för att prova. Jag har inte så många, jag har självklart inte köpt alla jag stött på men en hel del. Alldeles för många

 

Ja, vad är det här för en färg? Jo, det är en blå som i Färgcirkeln ligger åt det röda istället för åt det gröna. Det som märker ut den är att den oftast granulerar en del vilket gör den som en bra färg om du vill ha en blandad färg som granulerar. Man kan blanda fram en mängd olika nyanser, grönt tillsammans med gult eller orange och lila tillsammans med en röd. Du kan få en mängd olika neutrala färge, gråa, bruna, beige, alla olika dämpade färger. Då den ligger åt det röda hållet i Färgcirkeln så ger den oftast mer dämpade gröna så vill du ha en klar grön, välj en blå som inte har rött i sig!

 

Det som är spännande att prova färgen i olika märken och under olika namn så upptäcker man att vissa har lite mer grönt i sig, vissa mer rött och det finns faktiskt de som granulerar lite mindre eller nästan inget alls.

 

 

Lite fakta om ultramarin!

 

Ultramarin, alltså pigment PB29 är en mycket ljusäkta, semitransparent, intensivt blåvioletta pigment som idag produceras hos cat  20 pigmenttillverkare världen över.  Den är väldigt vanlig när man färgar kosmetika eller fr dom färgar plast. År 1999 gjorde man en stor ljustest där man prövade pigmentet i akvarellfärg och testade hur solljuset bleker färgen och då fick man bästa tänkbara resultat "utmärkt" (I). Ultramarine har en tendens att se kornig ut, ensam eller i blandningar, den är alltså oftast granulerande.

 

I vissa test har man kommit fram till att den kan blekas om de utsätts för milda syror (vinäger, citronsaft, luftföroreningar i tätorter). All akvarellfärg torkar och tappar endel av sin styrka och detta pigment torkar ca 30 % ljusare när det torkat än vid våt färg!

Jag har sedan tidigare jämfört 2 olika av Winsor & Newtons Ultramarine, en granulerande och en som inte gör det och den filmen kan du se här:

https://youtu.be/U2n902kX8PI

 

 

Olika märken!

 

Del 2

Ultramarine i en naturmålning?

 

Slutsats

 

/d9045b6e-52c8-4555-abd5-cee26ffa9295.jpg

De som granulerar extra mycket är Schmincke Horadam French Ultramarine, Winsor & Newton French Ultramarine och Goldens QOR´s båda färgerna. Halvgranulerar gör Rembrants, Daniel Smith, de 3 handgjorda färgerna & Cotmans dvs studiefärgen! De som i stort sett inte granulerar är mGraham, Schmincke Horadam Ultramarine Finest, Winsor & Newton Ultramarien Green shade, Jacksonart, MaimeriBlue och Schmincke Akademie , Studiefärgen!

/db13fb7c-1f1b-40a1-b852-4693e1cfe39e.jpg

Schmincke French Ultramarine, Winsor & Newton French Ultramarine & Daniel Smith

 

Akademie studiefärgen från Schmincke rek. Jag inte alls. Jag hoppas det syns på filmen hur mycket fyllnadsmassor etc de puttat i. Den blir kalkning, ogenomskinlig och ser tråkig ut. På mitt exempel då jag målar skogen så kan man lura ögat lite så man maskerar bort endel men färgen var inte bra, jag blev väldigt förvånad, jag trodde Cotmans skulle vara sämre fast den är ju riktigt fin. Ser nästan ut som konstnärs kvalitet, man får bara ta lite mer av den än de andra! Så mindre pigment bara men annars riktigt fin!

/98d7f38b-a89e-4d56-9888-c54cf329a8f4.jpg

Studie färgerna, stor skillnad på Cotmans och Akademie.

/1f6d450c-468e-436d-8940-e5cbbc5bf0d0.jpg

Cotmans till vänster och Akademie till höger, har bara använt Quinacridone gold som blandning, förutom skräcken längst ned, då testade jag färgen Ultramarine med burnt sienna för att testa en grå nyans också!

 

/71f1d0bd-f58f-4900-85af-07ea7339b7b2.jpg

Goldens QOR drar iväg sig som trådar så den är svår att måla med men man kan göra fina effekter om man vill. Hade önskat få svar från dem vad som händer med färgen, syns i himlen och vid träden! Jag har även här testat färgen med bara Quinacridone gold från Daniel Smith. Deras äldre tub med pigmentet PO49. 

 

Daniel Smiths första Undersea Green gjordes av Ultramarine och deras Quinacridone gold, den äldre varianten med PO49, jag förstår att den blev populär då det blir fin grön nyans av dem ihop. Jag blandar själv dem och gör min egen "Undersea Green" Har du dem färgerna så är det ett tips att blanda ihop dem!

 

 

Jag kommer säkert återkomma till detta och fler färger i framtiden men jag tackar för denna gång!

 

 

Kramar Anna Hörnfeldt

 

Ris eller ros?


(Lämna tom)

Fortsätter testa Schminckes Granulerande färger!

4 Oct 2021

 

Ja, ska man testa färger så brukar jag göra det på olika sätt, först kika om färgerna och pigmentet i är tex pigmentanhopare, pigmentfördelare eller har annan egenskap. Sedan brukar jag blanda till gråa och gröna färger på olika sätt och sist så gör jag det absolut roligaste, kladdar och låter slumpen ge effekter.

 

Det gjorde jag av Tundra Blue & Glacier Brown, lät de flöda fritt tillsammans utan att blanda dem för mycket, det fick de göra själv! Ja, vad hände? Jag fick en härlig sörja av 2 granulerande färger, blått, brunt och självklart grått då de blandade ihop sig lite! Jag var noga att absolut inte arbeta för mycket utan låta slumpen få avgöra. Sedan gör jag som vanligt, söker något i kaoset som kan skapas med så få penseldrag som möjligt. Grunden ska alltså inte förstöras!

 

 

Tundra Blue & Glacier Brown i ett spontant kaos!

 

 

Jag uppmanar dig också att testa, lek och var inte rädd för ett kaos, försöker man måla något från början så upplever jag att man kör fast, det blir inte naturligt!

 

 

Kramar Anna Hörnfeldt

Schminckes supergranulerande färger ”Forest”

21 Sep 2021

 

"Forest"

Schmincke Horadam

 

Vad jag älskar dessa färger och nu har Zinkvit.se börjat tagit in dem också efter förfrågan av mig. Fler som säljer ger ev bättre pris och så rätt jag hade. En liten ask som IBwhalström tar 480 kr för tog Zinkvit.se 404 kr. Såp jag köpte "Forest" färgerna också. Vissa är fina men ett par kunde jag varit utan och namnen känns lite tagna och stämmer ibland inte riktigt med nyansen!

 

Forest Green & Forest Olive var för mig inte så speciella, jag skulle inte köpa dem i stora tuber! Forest Green har 2 pigment i sig, en Cobalt green eller som den ibland kallas Cobalt green pure (lite tråkig täckande grön färg) som är dämpad med lite Mahogny Brown (fin brun /röd färg). Väldigt enkelt! Har man dessa sedan tidigare så kan man göra denna väldigt dyra färg.

 

Forest blue är 2 pigment en cerulean blue som har PB36, namnet kan variera. Finns en cerulean som har pigment PB35 men det ska alltså vara PB36. Så den och man har blandat in lite Mars black, en svart som granulerar en hel del. I Daniel Smith´s sortiment så kan den heta Lunar black!

 

/ecd12cf6-d4fc-4831-83f2-b59b664dc762.jpg

Jag trycker ut dem i helkoppar, skriver namn på ena sidan och pigmenten på andra.

Har tagit fram en låda/box för att ha dem i också, se foto längst ner i inlägget!

/78751a1a-adc5-456f-9a81-dc14306bef95.jpg

 

Forest grey är min favorit!

/8cda2cdc-8090-4f93-acad-7cc64ea56fc9.jpg

/65a1b67d-c118-4940-8e43-3e2dc8bfb64e.jpg

Väldigt vacker vått i vått

Första test-målningen och färgen är underbar!

/de3f829f-078f-4021-bd37-5bd737600f70.jpg

 

 

Satte på inspelning när jag fick paketet och lite testkladdande! Jag bjuder Er på det!

 

 

Har du själva testat någon av Schminckes supergranulerande färger? 

 

Alla helkoppar är  av dessa granulerande färger från Schmincke. /9a6c03ad-f421-4db7-98e9-91632baaae1c.jpg

Det blev 2 halvkoppar av andra färger,

min egen färg finns med längst ned åt höger.

 

 

Jag funderar på att göra ett sånt här blogginlägg 1-2 gånger i månaden! Är det något som kan vara intressant? Berätta gärna, skriv i rutan så jag vet! så jag Har just du något önskemål på något jag ska testa eller kika närmare på, ge mig förslag så jag vet vad just Du tycker!

 

 

Kramar Anna Hörnfeldt

 

 


(Lämna tom)

Olika papper!

13 Jun 2021

 

Vi har så kul i gruppen på facebook, jag försöker inspirera och jag inspireras själv av alla övningar alla i gruppen visar. Vi jobbar nu med ett enkelt landskap och jag gör pappers tester lite nu och då men kände mig inspirerad att göra igen nu när vi pratar om landskap och skarpa VS diffusa kanter. Jag köpte på mig av Saunders Waterford och skar upp endel av en förpackning. IBWhalström har akvarellkampanj och jag brukar köpa på mig endel papper.  Nu senaste åren har jag köpt betydligt mer än jag använt så jag har en hel del i lager förutom Saunders Waterford. Jag har som inte fastnat för det papperet så mycket och ville se om jag ändrat mig! Och jag blev positiv överraskad, det är ju ett bättre papper än vad jag minns.

 

/463a3e40-8ed1-4f20-9bba-dc41c286b2e0.jpg

Dessa är bra allihopa fast Lana aquarelle känner jag vill inte färger fastna på, det blir många microsmå vita omålade prickar på det om jag tittar nära! Fabriano artistico , som är en av mina favoriter fick mycket blomningar och konstig saker så jag tänkte jag gör om och sätter in den fler gånger och det verkar ha varit en slump, jag tog exakt från samma ark i dem nedanför!

 

/c873c336-26f7-4014-99f0-570f73d360f8.jpg

Då blir det annan skillnad, man får ha i tanken att Fabriano artistico är i traditionellt vit nyans och de andra extra vit! Den längst ut på höger sida är Bockingford, cellulosa papper som jag egentligen använder för färgprover etc. Det är ett riktigt bra papper så du som söker ett mer prisvärt alternativ så rek jag det. Det är ett riktigt bra papper för att vara cellulosa papper! Jag har använt en och samma färg, Schminckes Horadam supergranulerande akvarell färger och av färgen Tundra Violet! Så snygg färg, jag kommer i gruppen Penseldraget och visa hur jag blandar till den själv! Men det blir om ca 3 veckor då vi pratar om Färgcirkeln!

 

/0c7be7c3-ab3d-4b5e-8357-1c40046f2e1c.jpg

Här var mitt första test, Saunders Waterford mot den världsberömda Arches och det var här jag kände, men Saunders Waterford är ju ett riktigt bra papper. det blev mer tilltalande effekter i himmeln och den tar emot vatten på ett bra sätt! Skapade medvetet några blomningar för att testa papperna på många olika sätt!

 

/c57c1852-8961-45da-af86-0dbd5a5e61c3.jpg

Här var några mini små akvarellbitar som blev kvar efter övriga testningen och då tejpade jag ihop några av dem istället för att kasta! Det syns här också i himlen att Fabriano artistico är lite gulare på ytan, det blåa blir aningen mer grå än de andra som är extra vitt!

 

/b4741305-a97d-46e5-907b-eb3c1993406e.jpg

Svårt att se men de är både stående och liggande i detta testet!

 

15 Juni 2021

Det var lite av vad jag gjort senaste dagarna! Nu snart kommer del 2 i akvarellkursen jag kör här på hemsidan och då kommer det hela 4 filmer och i en av dem målar jag helt utan pensel, hoppas vi se då, här är ett utdrag ev en längre film!

 

Det här var en kul övning att filma! Och jag tänkte jag filmar bara en gång! Det ska inte bli perfekt! Jag vill visa allt!

 

Kramar Anna Hörnfeldt

Lungcancern tog min fars liv tillslut!

13 Feb 2021

 

Jag är fortfarande i chock, Du kämpade och skulle få testa en sista cytostatika behandling men cancern gav infektionsvärden så det inte gick. Vi alla hoppades så mycket, bara Du skulle få testa en kur till med cellgifter så skulle du bli frisk! Pappa var på sjukhuset 16 dagar i januari för att få ner sänkan utan att någon av oss fick träffa honom, han sa att benen började svälla och man hörde att han blev tröttare. Tillslut berättade Du att du var för dålig för behandling och fick veta att Du hade några dagar kvar i livet, max 1 vecka. Men Du ville hem och självklart skulle vi ordna det. Ja, en person som alltid tänkt mer på oss andra,  självklart ville vi ordnade det till det bästa på slutet. Jag själv förnekade vad du sa men då min bror hjälpte dig hem så förstod jag allvaret. Från den dagen blev framtiden en helt annan, det overkliga blev vår verklighet! Du som alltid varit så snäll, varför skulle just du drabbas?!!!

 

Vi i familjen fick ofta höra orden:

-det är roligare att ge med varm hand än kall!

Det var nog ditt motto, så hade din far sagt och så sa Du. Men Du var alltid rättvis, ingen skillnad på oss barn skulle det vara!

 

/41161a94-a251-4cd2-80b9-e60f3e6232a1.jpg

/74e4b1da-e714-41f5-aaca-408fd8b39144.jpg

Håkan Hörnfeldt

1/5 1950 - 1/2 2021

 

Hur som helst så kom Du hem torsdag kväll 27 januari 2021 vid 19.30 tiden och var ganska pigg på fredagen men blev tröttare på lördagen och sovande på söndagen och sedan somnade Du in redan på måndagskväll den 1 februari. Jag bodde hos Er och min bror bodde också vissa dagar. Du hade ordentlig ångest vid 04.00 -tiden varje natt så jag gav ångestdämpande och smärtstillande (är sjuksköterska) och vi kikade på något du kunde sortera och tänka på något annat, vilket tog ca 2 timmar varje natt! Sedan kunde du sova lite till! Varje natt kom ångesten, dödsångest, men vi tog allt i din takt, gråt varvades med skämt. Det är dagar jag minns med värme även fast vi grät mycket tillsammans. Jag, min bror, mor och min man var med då du tog sina sista andetag. Det blev jobbigt men samtidigt skönt att 10 månaders kämpande med andnöd och smärtor äntligen var över.  Du var nu fri! Den sista månaden var Du så dålig att du knappt kunde ta några steg. Du var så stark men ändå så svag!

 

/7001145e-0f8e-4849-a567-06d42962e0c7.jpg

Dikten och texten har vi valt med tanke på hans otroliga generositet!

 

Sköt om dig Pappa! Vi ses så småningom. Du är min absolut största förebild! Jag hoppas du förstod det även fast du inte ville att jag skulle prata om det på slutet, det var så smärtsamt tyckte du då!

 

 

Vi är många som sörjer och kommer sakna dig under lång tid framöver!

 

 

Din dotter

Anna Hörnfeldt

Inblick i en Livesändning från Palettgruppen

28 Jul 2020

 

Mina sommarträningen har tagits emot med hyllningar vilket känns så himla kul. Tack alla som skrivit!!  De som har valt och som fått plats i Palettgruppen har jag lärt känna lite extra. Vi har dessa 2 månader haft 3 långa livesändningar med diverse resultat. Det är så det ska vara med live eller hur? Då vi pratat om smooshingträd så tyckte jag det passade bra att måla björkar. De kan man måla på ett hundratal olika sätt, allt ifrån med bubbelplast, snören, palettknivar och med alkohol eller salt. Listans kan göras lång. Jag kunde omöjligt prata om alla sätt men pratade om mina vanligaste sätt med maskeringstejp på olika vis! 

 

/6d343c6a-c4e4-48a3-9ac5-e9a2750ba2ce.jpg

 

Mina specialitet är egentligen teori men målningen är egentligen det roligaste ändå. Igår kväll hade jag en lång sändning, trodde jag sände i 1 timme fast det var minst 1,5 (oj oj vad tiden går fort!)

 

Vi hade en trevlig stund i alla fall. I alla fall jag. Lite jobbigt att hålla koll på alla pappret mot slutet bara.....

 

För Er som inte är med i Palettgruppen så klippte jag ihop en ca 10 min inspelning av det. Där jag målar en variant av Björkar. Med tejp och negativ målning tekniken. Lite av samma effekt som jag använder i inlägget den 1/8 i en bonusfilm där jag använder maskeringstejp på exakt samma sätt! Fast då för att spara mer vitt i målningen. Nu för att spara ut björkstammen.

 

En annan målning blev så här

/54b94a9a-3e3b-4fa7-8ff3-6de2e812077a.jpg

Lite bakgrundsfärg gjorde susen

/93162953-362a-4f9d-acac-052a6cf92b1d.jpg

 

Jag hoppas detta kan inspirera dig att antingen prova måla en egen björk eller att du kikar en extra gång på hur björkar ser ut då du är ute nästa gång. Kanske de kan inspirera dig nästa gång du har tid med penseln.

 

Nästa inspirations inlägg 1/8 kommer handla om att enkelt skissa en vy utomhus. En 10 min skiss i kontokortsformat som du sedan ska använda till inspirationsinlägget den 15/8

 

 

Stora Kramar ❤️

Anna Hörnfeldt 

Sommarträningen har startat!

2 Jun 2020

 

/a9fa2466-3d73-4ea7-bf02-faab3b2954a1.jpg

 

Nu har jag äntligen satt igång, jag var tveksam då min far blivit sjuk och jag själv har fått ytterligare en diagnos att lägg till listan. Men jag kör ändå. I år börjar jag med grunder och enkel målning för att sedan kunna fortsätta och Du får träna fortsättning i inlägg nr 2. De bygger lite på varandra till en början!

 

Så välkommen att följa mina inlägg och inspireras att måla du också!

 

/a9fa2466-3d73-4ea7-bf02-faab3b2954a1.jpg

 

 

 

Här finns första inlägget:

http://www.annaskonst.com/11sommar2020v23

 

 

Kramar Anna

 

 

 

 

Umeå - mini semester och operation

28 May 2019

 

Ja, man kan ta 2 flugor i ett svep. Idag har varit en jobbig dag, resan är lite jobbig men denna väntan på läkare tog tid. Och jag skulle träffa 1 sköterska och 2 läkare idag! Vi har just nu checkat in på Hotell Björken som fungerar som parienthotell till NUS, Norrlands universitet sjukhus. Äntligen en säng att vila i, svanskotan värker och huvudet spränger. Har kollat hur det går för barnen där hemma. Det var inte riktigt så här det var tänkt att göra sista dygnet innan Kim flyttar. Han flyttar hemifrån på Torsdag. Tänk vad stora barn jag har, Kim är 20 år och Simon som är 15. Simon tog moppe kortet för en vecka sedan!

 

Ja, jag ska opereras imorgon, ingen stor operation egentligen, bara ett byte av batteri som jag har på magen. Så tyvärr kostar jag samhället igen, batteriet kostar strax över 200.000 och bytet 50.000 enligt en annan patient. Detta ska bli en bättre grej än vad jag haft, den är bara 1/3 del så stor men kraftigare så den kan ha andra frekvenser. Sedan går en tunn slang till ryggen så det blir som en inbyggd TNS, Trans. Nerv stim.

 

/96bd3640-0c2f-4604-be86-db2a8752ae64.jpg

Självklart var tur-necessären med, läpp necessären. Den ger tur!

 

 

Så nu pustar vi ut, jag och Johan. Vilar och ska så småningom äta middag! Efter en hel dag utan mat så kommer det smaka bra, även om det är nyttigt att jag hoppar över ett mål. All depp. medicin har gjort att jag gått upp i vikt så jag försöker ta tag i det nu när jag mår bättre.

 

Jag träffade på en god vän från mitt tidigare liv på sjukhuset vilket var väldigt kul, hade gärna pratat längre men dagen hade varit lång! Jag glömde till och med att fråga om han tillslut fick några barn eller hur det blev. Sånt man kommer på så här i efterhand. Själv är jag så tacksam för min familj, mina barn och min man, jag är lyckligt lottad att få vara hemma fru / mamma åt dem och sedan leka konstnär när det passar! Så emellanåt kan jag ställa upp som patient också! Så ikväll blir det att dusha i med speciellt medel som håret inte tycker om och samma procedur imorgon. Ja ja det är bara och bita ihop.

/a2fd1751-4aaf-4551-911b-2d354e5d9db6.jpg

Stort rum har vi

 

 

Jag packade fram lite skissmaterial men glömde tyvärr ta med det! Det blev en krysstidning istället!

 

 

Kramar Anna

Akvarell stunder utomhus!

1 May 2019

Detta inlägg är lösenordsskyddat. Klicka här för att skriva in lösenordet.

Daniel Smith Del 3

5 Apr 2019

 

Då det fanns önskemål om en del 3 så gör jag en vecka till med Daniel Smith färger och nu om den extra låda jag gjort av med endast Primatekfärger i. Så i denna veckas blogginlägg bjudar jag dig på 2 långa filmer, en där jag målar ut dem och en då jag för första gången använder dem för mitt vanliga ”test motiv”, en  himmel, lite träd och en lada, en typist test målning som jag gör med alla nya färger. 

/9c28bb06-7422-4ab2-a60a-a1c16770fdd0.jpg

Det var kaos då jag valde ut vilka primatek färger jag ville ha! Insåg att jag hade för många som jag verkligen gillar!

/9c28bb06-7422-4ab2-a60a-a1c16770fdd0.jpg

Men jag tänkte jag målar mest landskap & vilka färger fungerar för det & som passar bra ihop tillsammans? Så några gulkorn fick jag välja bort! De jag valde ligger längst fram på bilden ovan tillsammans med några andra guldkorn. Jag valde bort de jag har i mina stora låda, Hematite burnt scarlet genuine och Azurite genuine.

 

 

Så här ser vi målningen och vill du se hur den blev till så kika på filmen nedan!

 

/img_6777.jpg

 

 

OBS! Filmen är ingen demo i sig, pratar tyst som jag gör med mig själv. Så tanken är inte en fullständig demo i sig utan bara att Ni får se hur jag brukar testa färger om jag har många nya. Jag gör bland annat alltid samma landskapsmålning och det är den ni får se!

 

På filmen syns det inte vad det skimrar så jag ställde mig vid fönstret och filmade av målningen lite snabbt! Så här blir det när man har Primatek färger som skimrar

 

 

Skulle målningen vara ett trevligt minne för dig?

Skicka ett meddelande från kontaktrutan längst ned och skriv vad du tycker om ett sånt här blogginlägg och kanske tips på något jag kan prata om vid annat tillfälle! Jag drar ett namn och presenterar vinnare vid nästa blogginlägg om 7-10 dagar. Skickas gratis inom Sveriges gräns! Tyvärr oinramad! Då den är liten så är det tänkt som minne istället för att jag ska kasta som jag oftast gör!

 

 

Vi får se vad nästa veckas blogginlägg handlar om!

Sköt om Er så länge!

 

Anna

 

 

 


(Lämna tom)

                    

 

 

Del 2 Daniel Smith - Ultimate Mixing kit & Färgerna

27 Mar 2019

 

Daniel Smith´s

Ultimate mixing set DEL 2

 

 

Ja, då ska vi kika på färgerna. Jag har nu provat färgerna endel och jag var och är väl kritisk till Indian Red då den är så pass täckande och många akvarellmålare gillar ju mer transparenta färger. Så för att färgerna ska passa fler så borde de bytt ut den och varför inte använt en läcker Primatek färg istället? För 799-1100 kr som jag ser lådan kostar på olika ställen så tycker jag de kunnat sätta in ett par färger som tillhör deras lite dyrare serier. Bortser man från det så passar färgerna de flesta avsett om du målar blommor eller landskap, här finns något för alla.

 

Och hur tänkte Daniel Smith då de godtog att offra en plats till "Jane´s grey". Så många av de mer professionella akvarellmålarna kan väl ändå inte tycka det är ok att sätta in den istället för en Primatek färg till exempel. Färgen är ok men i min långa film nedan så berättar varför jag tycker de gjorde fel som valde den. I filmen går jag också igenom färgerna en och en.

 

Trotts att jag älskar Daniel Smith´s produkter så vill jag vara ärlig i mina åsikter, kritisk granska och tänk på att vi inte behöver tycka lika! Du behöver absolut inte hålla med!

 

 

Några resultat av test av lådans färger!

/cdd741c8-2bd1-4035-afbf-a68d0cf890d3.jpg

Phtalo blue green shade & Indian red

 

/6af71617-b19c-4290-aa8f-401f7e8b8f9e.jpg

Perm. alizarin crimson, Quin rose,

Phtalo green blue shade & Ultramarin blue

 

/2985b790-e400-4dd6-84be-b7841fed49c9.jpg

Bandning av en hel del av färgerna, framför allt

de blåa och jordfärger & Buff titanium

 

 

Som jag berättar i filmen så har jag fyllt den andra lådan som följde med. I settet så fick man en låda fylld med färg och en som man kan fylla själv med egna favoriter. Jag valde ut några av deras Primatek färger och vill du att jag målar ut dem i nästa blogginlägg så skicka ett litet meddelande längre ner, är det några som hör av sig så fixar jag det som del 3 i nästa blogg inlägg!

 

 

Ha en fortsatt fin vecka!

 

Kramar Anna

 

 


(Lämna tom)

Del 1 Daniel Smith - Ultimate Mixing kit

14 Mar 2019

 

Denna recension gör jag i 2 delar, del 1 handlar mest om Lådan men jag kikar även lite snabbt på Daniel Smiths nyaste Primatekfärg Red Jasper genuine!

 

Jag blev nyfiken och har kikat endel på Daniel Smiths nya set, de har endel av olika varianter med halvkoppar i plast askar. Då jag egentligen inte behöver mer färg (eller askar) så har jag avvaktat men kände mig intresserad av att testa en ask ändå. Stilla min nyfikenhet kan man säga.

 

/54222342_10218567073997413_3506398909473751040_n.jpg

 

För att ge Er bloggföljare en sån ärlig utvärdering som möjligt så började jag filma från att jag öppnade förpackningen och som jag säger i filmen:  hur kan ett så välkänt och stort företag ha godkänt en så opraktisk låda?

 

/54222342_10218567073997413_3506398909473751040_n.jpg

 

Jag hade hellre fått EN låda med köpet  jag känner att jag kan använda fullt ut då jag målar utomhus än två där jag bara kan skissa eller måla med väldigt lite vatten. Eller ska man blanda färgen i något annat men varför heter den då "Ultimate mixing"? Akvarellfärgen målar vi med vatten, vatten som vi vet är rinnande. Provade de inte att måla med lådan innan de började massproducera den? Lådan i sig är jätte fin och bra i storlek och har lagomt antalet färger!  laughing

 

Det blev en lite rolig film denna gång!

 

 

Jag tänkte inom kort filma del 2 i denna utvärdering och då tänkte jag kika på färgerna. De färger som finns med är dessa:

Buff Titanium, Hansa Yellow Medium, Quinacridone Gold, Pyrrol Scarlet, Permanent Alizarin Crimson, Quinacridone Rose, Ultramarine Blue, Cerulean Blue Chromium, Phthalo Blue Green Shade, Phthalo Green Blue Shade, Goethite (Brown Ochre), Burnt Sienna, Indian Red, Raw Umber och Jane´s Grey

 

 

 

Ny Primatek färg

 

Red Jasper genuine

 

 

Daniel Smith har kommit ut med endel nya färger, det är bland annat några grå och en Primatekfärg. Primatekfärg är en färg gjord av en enda mineral sort. Deras nya färg heter Red Jasper genuine och jag har inte fördjupat mig i den alls förutom att måla ut den. Så jag får återkomma till den i ett kommande blogginlägg om mer kring den! Den är fin som deras andra Primatek färger och färgen tilltalar mig. Jag tycker om roströd nyans. 

 

Dessa exempel är målad på CP papper alltså medium gräng:

 

/53563588_10218567073957412_7011998748872015872_n.jpg

 

/53630641_10218570554964435_9158149793074118656_n.jpg

torr

 

/53720108_10218570554324419_4243906688970653696_n.jpg

/53769922_10218570554524424_5303928781109460992_n.jpg

/54236781_10218570554724429_2538200503704092672_n.jpg

/53160525_10218570555364445_8906107514278379520_n.jpg

torr - tillsatt lite vatten i för att få en blomning

 

 

 

Kom ihåg att åsikterna är mina egna och Ni behöver inte dela dem alls! Vi kan alla tycka olika! Jag hoppas Ni tyckte om filmen trotts endel missöden och felsägningar som vanligt! 

 

 

Ha en fortsatt fin dag!

 

Anna

 

 

 


(Lämna tom)

 

 

 

← Äldre inlägg


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook