En man med saxofon

 

Jag använde mig här av nästan ett halvt ark akvarell papper, tog bort ca 5-7 cm så det blev 48 x 37 cm, tejpade upp papperet på min plexiglas skiva och kunde inte tejpa runt om då papperet var för stort utan tejpade bara upptill och nertill. Jag använde blå maskeringstejp som är extra snällt mot papperet. Jag valde Arches akvarell papper, 300 gr och med grövsta gräng då jag gillar den textur som det papperet ger. Jag skissar upp motivet på arket och använder mig av "Gyllene snittet" då jag planerar bilden. Läs mer om det under Komposition som finns längst ner på tips sidan.

img-8003.jpg

/img-9015.jpg

 

 

 

 

 

 

 Skissen och referensbilden.  Tyvärr har bilden grön nyans då skrivaren fick fnatt 

Målningen påbörjas:  

 img-7992.jpg

Ansiktet börjar ta form

 

Jag börjar med att mer eller mindre kasta på färg i bakgrunden, använder sprejflaska och låter färgen rinna nerför målningen. Försöker se till att färgen inte hamnar på ansiktet eller saxofonen men lite stänk får gärna träffa skjortan för ett lösare intryck. Jag använder raw umber, Quin-gold, cobalt turquise, burnt sienna och french ultramarin. Då det blir en hel del vatten så får jag lägga på en mörkare nyans efter att det torkar. Papperet tar flera timmar att torka emellan så här får man inte ha brottom ;-)

Därefter börjar jag med ansiktet, använder yellow ocra, q-gold och cad. red light i olika nyanser. Jag tänker på skuggor och är extra noga med örat då den är central i bilden och svår att få tredimensionell. Ansiktet byggs upp i olika skikt. Ibland målas färgen på vått i vått så de blandas i varandra men mest får papperet torka innan nästa lager läggs på. Då jag väntar på att färgen ska torka så kan jag måla på ett annat ställe så länge. 

img-7994.jpg

Så här såg det ut halvvägs in i processen, jag förstorade upp mannens detaljer i datorn så jag såg vad jag ville förmedla på papperet. Kaffekoppen hade sin givna plats och man ser den blåa maskeringstejpen som jag skrev om tidigare.

img-8014.jpg

Efter det så fortsatte jag med resten av huden, saxofon, klockan, glasögonen och håret

img-8013.jpg

Totalt tog målningen 3 dagar att göra och stor del var "torktid", då papperet som innehåller 100% bomull tar lång tid på sig att torka.

 

Slutresultat:

img-8012.jpg

Jag lämnade in akvarellen till en ram verkstad, valde en passande jättefin ram:

/img-8850.jpg

/img-8852.jpg

Jag ville att Quinacridone gold färgen skulle återkomma i ramen

/img-8855.jpg

Närbild på ramen

 

Gillar du denna akvarell? Kontakta mig gärna under kontakta fliken!

 

 


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook