Akvarellpapper

 

 

Att det är billigare att köpa akvarellpapper i ark istället för i block vet de flesta men det är liite mindre bekvämt. Använder man mycket papper så kan priset göra att man väljer ark ändå. Men många vet inte hur man gör med dessa ark då man fått hem dem. Ja, hur ser det ut då man köper papper i ark istället för i block.

 

 

Om jag delar många ark samtidigt så får jag hjälp av sambon pga min dåliga kropp, då använder jag 3 saker förutom papperet:

kartong som jag tidigare fått papper i (som underlag), en liten kniv och en 80 cm metall linjal, har räckt med en mindre 60 cm.

 

 

 

 

/img_5762.jpg

Så här ser kartongen jag delar på just nu för att skydda bordet 

/img_5769.jpg 

Mäter först och gör en litet sträck innan jag skär

/img_5764.jpg

Lägger så här mot mina små mått-sträck och skär längst kanten, detta gör jag om jag har flera blad samtidigt, enkelt fast jag behöver hjälp.

 

 

 Vilka mått?

 

Om jag vill delar arken till 4 delar så skär jag först i 38 cm på långsidan och 28 cm vid nästa gång, vill jag sedan få dem till 8 delar så mäter jag långsidan av det papper som finns kvar  till 19 cm och skär där, då får jag 1/8 dels ark (A4)

 

 

 

Bara dela 1 blad el beställa ark från internet?

 

Då är det enklast att göra som jag visar i en av filmerna, "Annas vikmetod"

 

Kolla ordentligt för det kan skilja mycket pengar mellan olika internet affärer, vissa erbjuder hemkörning också mot avgift som är bra om någon har svårt att hämta själv, zinkvit.se erbjuder färdig skurna 1/4 ark av Arches såg jag men de är inte riktikt den billigaste, jag köper Arches från In-Ex men sist handlade jag från Westers art då jag ville ha extra vita Fabriano artistico vilket de då hade där. Papper säljs på fler ställen IbWahlströms, Artistica, säkert många fler wink

 

 

TIPS!

 

innan jag delar så  kollar jag vad som är framsidan, med hjälp av vattenstämpeln och skriver stödanteckning här ser man AG, vilket för mig betyder Arches grov gräng, att det är 300 gr ser jag. Men nu vet jag vilken som är framsida ifall jag ska måla mer seriöst och vill ha vattenstämpeln rätt.

 

/img_5767.jpg

 

 

 

Att fuktspänna?

 

film kommer inom kort!


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook