Penseldraget

 

Penseldraget!

 

Jag tänkte visa lite extra hur jag tänkte då jag målade "bonusblomman", ser vi till referensfotot så är blomman i princip alltid ljusare än bakgrunden men då jag skulle måla blomman utan bakom varande löv så fick jag tänka till och planera annorlunda.  Ytterkanterna ska man undvika att ha i samma styrka som bakgrunden om man vill ha en blomma som lyfts fram. Här pratar jag om valör och styrkan i tonen och inte färgen i sig!

/c7947b53-5ce7-41b2-a470-f41dc95fc7da.jpg

I min målning så har jag fått ändra valörerna lite så jag antingen har aningen ljusare eller aningen mörkare än bakgrunden. Har jag inte gjort det så har blomman inte lyfts fram, den har sett aningen blev ut och tappat wow-effekten!  

 

Bredvid pilen till vänster längst upp, den har jag ett område på ca 1,5 cm som har samma styrka som bakgrunden och har området varit större så har blomman troliktvis tappat endel av fokuset i målningen. Är du osäker, gör din målning svart vit och se var du ska lägga mer färg! Syns knappt din blomma i svart vit nyans så bör du fundera om du ska lägga mer någonstans!

/fe084c2c-1e4c-4052-8f9c-ffe0d1248681.jpg

 

Så anpassa blomman utefter bakgrunden eller bakgrunden utefter blomman hur man vill tänka!

 

 

Kramar Anna


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook