Lupiner

Idag 7 Mars 2017 fick min vän välja tema och hon valde Lupiner, efter inspiration av Angela Fehr och en av hennes filmer på youtube. Visst tänkte jag, det kan ju inte vara så svårt. Jag trodde att jag skulle ha tid att kika på filmen men det hann jag inte, han ta fram en bild från filmen och tänkte att en sån ska väl inte vara så svår. Som vanligt hade jag fel!

 

 /img_1946.jpg

 

Då jag/vi hade problem vid det tropiska temat sist, att få bakgrunden att hinna torka inom tidsramen, så bestämde vi att måla bakgrunden först och den tiden räknas inte in. Själva motivet fick sedan ta 15 minuter. 

 /img_1948.jpg

 

Så här kommer processen av "Lupiner" på 15 x 15 cm och på 15 min (efter bakgrunden är gjord) 

Den är målad på Arches extra vitt papper 300 gr grov gräng. Penslarna är Euscoda Versatil Rigger strl 10 och Da Vinci meastro serie 35 i strl 6

 

 

 

Det är super roligt att måla utanför sin "comfort zone" och bara låta motivet skapas allt eftersom processen pågår. Man lär sig så mycket, framför allt att utvecklas, att få tänka processen i andra banor! Prova gärna liknande med en vän du också, vi har kontakt via internet innan så vi börjar samtidigt och visar bilden till den andra direkt efter. Ska man måla själv en speciell tid så blir det sällan av mer än ett par gånger, i alla fall inte för mig!


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook