Olika papper!

 

Vi har så kul i gruppen på facebook, jag försöker inspirera och jag inspireras själv av alla övningar alla i gruppen visar. Vi jobbar nu med ett enkelt landskap och jag gör pappers tester lite nu och då men kände mig inspirerad att göra igen nu när vi pratar om landskap och skarpa VS diffusa kanter. Jag köpte på mig av Saunders Waterford och skar upp endel av en förpackning. IBWhalström har akvarellkampanj och jag brukar köpa på mig endel papper.  Nu senaste åren har jag köpt betydligt mer än jag använt så jag har en hel del i lager förutom Saunders Waterford. Jag har som inte fastnat för det papperet så mycket och ville se om jag ändrat mig! Och jag blev positiv överraskad, det är ju ett bättre papper än vad jag minns.

 

/463a3e40-8ed1-4f20-9bba-dc41c286b2e0.jpg

Dessa är bra allihopa fast Lana aquarelle känner jag vill inte färger fastna på, det blir många microsmå vita omålade prickar på det om jag tittar nära! Fabriano artistico , som är en av mina favoriter fick mycket blomningar och konstig saker så jag tänkte jag gör om och sätter in den fler gånger och det verkar ha varit en slump, jag tog exakt från samma ark i dem nedanför!

 

/c873c336-26f7-4014-99f0-570f73d360f8.jpg

Då blir det annan skillnad, man får ha i tanken att Fabriano artistico är i traditionellt vit nyans och de andra extra vit! Den längst ut på höger sida är Bockingford, cellulosa papper som jag egentligen använder för färgprover etc. Det är ett riktigt bra papper så du som söker ett mer prisvärt alternativ så rek jag det. Det är ett riktigt bra papper för att vara cellulosa papper! Jag har använt en och samma färg, Schminckes Horadam supergranulerande akvarell färger och av färgen Tundra Violet! Så snygg färg, jag kommer i gruppen Penseldraget och visa hur jag blandar till den själv! Men det blir om ca 3 veckor då vi pratar om Färgcirkeln!

 

/0c7be7c3-ab3d-4b5e-8357-1c40046f2e1c.jpg

Här var mitt första test, Saunders Waterford mot den världsberömda Arches och det var här jag kände, men Saunders Waterford är ju ett riktigt bra papper. det blev mer tilltalande effekter i himmeln och den tar emot vatten på ett bra sätt! Skapade medvetet några blomningar för att testa papperna på många olika sätt!

 

/c57c1852-8961-45da-af86-0dbd5a5e61c3.jpg

Här var några mini små akvarellbitar som blev kvar efter övriga testningen och då tejpade jag ihop några av dem istället för att kasta! Det syns här också i himlen att Fabriano artistico är lite gulare på ytan, det blåa blir aningen mer grå än de andra som är extra vitt!

 

/b4741305-a97d-46e5-907b-eb3c1993406e.jpg

Svårt att se men de är både stående och liggande i detta testet!

 

15 Juni 2021

Det var lite av vad jag gjort senaste dagarna! Nu snart kommer del 2 i akvarellkursen jag kör här på hemsidan och då kommer det hela 4 filmer och i en av dem målar jag helt utan pensel, hoppas vi se då, här är ett utdrag ev en längre film!

 

Det här var en kul övning att filma! Och jag tänkte jag filmar bara en gång! Det ska inte bli perfekt! Jag vill visa allt!

 

Kramar Anna Hörnfeldt

13 Jun 2021


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook