Äntligen vår! Nu ska växterna fram!

 

 

Jag får be om ursäkt för jag inte varit så aktiv här i min blogg. Jag ska verkligen bättra mig! Jag har haft utställning i Myckelgensjö när det var "Konstrundan" där den 1/5. Det var många possitiva och glada människor. Jag sålde några tavlor men än har jag inte fått alla pengar för dem trotts att det gått 8 dagar sedan försäljningen. Det känns trist när man blir lovad att de ska betala men man får vänta och vänta. Jag har nu lärt mig att inte släppa iväg någon tavla utan pengar i framtiden men det är synd om jag inte får betalt då mina tavlor säljs så billigt, jag har verkligen pressat priset så det ska gå jämnt upp mot materialet, papper, färg, penslar, ram, passepartou etc. Allt kostar och jag använder bara det bästa och då kostar det mer.

 

Här hemma har våren kommit och nu har endel träd fått komma ut på våran lilla inglasad bakong. Olivträden har jag tagit ut och Hibiskusen som blommat hela vintern under växtlampa, den har fått komma fram idag. Salixträdet, ficus gingseng och några bladkaktusar, som hänger i amplar. Jag längtar tills de kan få komma ut på altanen på baksidan, jag ska försöka göra en fin altan-trädgård i år men det stora olivträdet som grund och mindre runtomkring. Jag ska försöka att inte skaffa allt för många växter för det är redan väldigt fullt i blomrummet. De flesta ska ju övervintra inne sedan och då blir det trångt!

img-6929.jpg

På väg mot våran lilla inglasade balkong! På väg mot sommaren!

img-6931.jpg

Mot ena väggen, längst till vänster, en ficus gingseng, en hoya och "Nattens drottning", en kaktus alltså, den långa hängande vid glaset är en ullbärs kaktur "Gold", trädet är en hibiscus som övernattat inne och som börjat vakna igen.

img-6925.jpg

Det stora trädet är ett olivträd, 2 av de mindre träden till vänster är också olivträd, den närmast är ett salix träd, annars hänger det lite epiphyllum i olika sorter, alla fint namnade. På hyllan finns lite odling av bladkaktus, lite kaktusar och annat smått och gått. Det mesta ovanligt :-)

 

Mitt fikon träd har övervintrat under en växtlampa och den har gett 6 fikon i vinter och 2 börjar mogna och är snart färdig för att ätas. Det är lite kul när de trivs och ger frukt. Fikonplantan får bo kvar under växtlampan tills det är riktig sommarvärme. Förutom hoyor så har jag endel ovanliga epiphyllum, alltså bladkaktusar, det är något nytt jag har börjat skaffa, det tar väl något år innan de blommar, men de är ju så vackra. Jag har absolut inte övergivit mina hoyor, jag har bara inte skaffar fler utan försöka hålla de jag har vid liv och istället har jag köpt andra, lite ovanliga växter och lite mer kaktusar :-)

 

Här hemma börjar hoyorna blomma allt mer, jag har tagit några kort idag i vardagsrummet:

img-6951.jpg

H. minibelle

img-6954.jpg

H. mariae

img-6952.jpg

hoya wayetii

img-6957.jpg

H. andalensis

img-6933.jpg

Till vänster H. thomsonii och till höger en okänd som jag fått av Dale, onamnad men vacker.

 

Jag hoppas alla haft en fin Kristi himmelsfärds dag!

 

Anna

 

9 May 2013


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook