Akvarell - att måla marken, enkelt eller ?

 

Många demos finns hur man måla en lada, en bil, ett träd och så men hur målar man bara marken eller en gräsmatta då det är bara mark utan någonting på. Ja, grönt tänker man kanske, men tar du en enda grön färg och målar så blir mark-delen platt och det blir inget djup.

 

För att göra det enkelt för mig så har jag 2 gröna färger, Undersea green och Green gold, båda från Daniel Smith. Undersea green är en grön neutral färg medans Green gold är en ljus, nästan lysande färg som behöver oftast neutraliseras. Jag har valt dem för deras olika egenskaper och för att det är lätt för mig, självklar blandar jag till andra gröna också, min favorit är Quinacridone gold från Daniel Smith och då blanda med tex. French Ultramarine. Men oftast blir det en salig blandning av färger då jag ofta fortsätter och blandar i samma blandskål och då utgår från den färg som redan finns. Det är ett tips också, då kan man lättare få Harmoni i målningen då samma färger används, även fast de används i blandning så kan man lättare få en harmoni.

 

 /image.jpg

 

 

Vilka färger kan man använda för att byta nyans på färgen Undersea green så det passar till marken?

 

 

Jo, man kan använda Burnt sienna, Raw Umber, Raw Sienna, Quinacridone gold, Sepia eller varför inte en dutt av en röd, Transparent Pyrrole orange. Själv har jag mycket användning av en Brun ocra vid namn Goethite från Daniel Smith. Det är en av mina nyaste färger i lådan och den blir kvar ett bra tag.

 

 

/image.jpg 

 

För att mer förklara så har jag gjort en enkel demo då det är lättare att berätta hur jag tänker än att skriva. wink

 

 

 

 

Ha en fortsatt trevlig sommar!

Jag har beställt sol och det fick vi idag!

 

 

Anna Hörnfeldt

 

3 Jul 2016


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook