Att bo på landet är medicin för själen.

 

 Under min uppväxt har jag alltid bott i stan på vintern och på landet, i Överfälle, på sommaren. Varje år samma flytt. Jag tyckte alltid synd om de barn som var kvar i stan när det var som bäst badväder på landet. Nu låter jag mina barn få uppleva samma elände som jag själv var så glad  att slippa, att bo på Salmostaden den ljusa tiden. Inget hav att bada i när man fick lust, utan båt att åka vattenskidor bakom och utan brygga att sitta och njuta av när det fläktar så skönt ifrån havet. Jag har inte gett mina barn det jag själv fick uppleva och det grämer mig. Nu finns det barn som är uppväxta i lägenhet i storstad också och som knappt har sett ett träd i naturlig miljö, vi har ganska fin tomt med eget berg, uppvuxna träd som ger ett lummigt intryck men .... vi har ingen brygga, inget hav, inga båtar att titta på och ingen båt att kunna ro ut i eller åka en tur på vattnet när lusten faller på. Sitter man ute och ska njuta av en kopp kaffe i stan så är det alltid någon granne som ska spika, klippa gräset eller borra. Det är bara att gilla läget och bita ihop. Så är det att bo i  hus område med en massa andra. Vi har nu tillbringat en vecka på landet hos mor och far och det är läkande för själen, att andas frisk luft direkt på morgonen och blicka ut över havet, kan livet bli bättre än så?

img-7386.jpg

Vår havsutsikt!

Jag har börjat att måla lite mer, försökt mig på pappas garage, har gjort en mindre skiss och jag vet vilka fel jag gjort och ska försöka göra rätt nästa gång ;-) Garaget ser minst sagt snett ut. Byggnader är verkligen inte min starkaste sida!

img-7390.jpg

Mitt nuvarande pågående projekt är en fantasivärld med stenar i vattnet, jag har bara gjort första grundmålningen än så jag har ingen aning om vad som blir av detta? Inga skuggor finns bara första tvätten och drag med palettkniven!

img-7392.jpg

 

Önskar Er alla några underbara, soliga och varma dagar!

 

Anna

 

 

 

 

 

 

17 Jul 2013


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook