15 x 15 cm på 15 minuter?

 

 

Många kallar mig för konstnär och då brukar jag tänka på 2 saker, Vad/vem är egentligen en konstnär? och Ni ska bara veta hur jag kämpar, alla mina misslyckade målningar i pappersinsamlingen. Nu har jag väl haft en och annan här som tycker att de ser bra ut och vill ta ur pappersinsamlingen för att göra en tavla. Men är det rätt, jag vill ju kunna stå för det som blir inramat.

 

Det är svårt att neka någon att ta det jag ska kasta men jag har en vän som bara försörjer sig på sin konst och hon eldar upp sina misslyckade målningar för att de verkligen inte ska ut på marknaden. Ja, det kanke är något, det fngerar ju för henne men nu denna månad så har hennes akvarelllåda försvunnit och hon hade tydligen lagt lådan PÅ högen ett tag och glömt bort det och rensat och lagt fler över. Sedan tog hon hela högen och eldade upp. Ja, mer behöver jag väl inte säga. Även de bästa sättet har sina nackdelar.

 

 

15 x 15 cm på 15 min

 

 

/img_1436.jpg 

 

 

Själv utmanar jag mig ofta, har fått min stil nu men vill kunna mer, prova mer. I en av mina kurser har jag lärt känna en kvinna som jag inte ser som "elev" längre. Hon har blivit en av mina bästa vänner, trotts att vi inte ses i fysisk mening. Vi har börjat titta på en konstnär som har LIVE sändningar på Youtube. Konstnären har en stil som är väldigt olik min, målar med mycket vatten, inga detaljer, på torrt papper men mycket blir vått i vått då hon fortsätter lägga i mer färg. Det blir fint och vi trodde det var en lätt match att måla som hon, att prova hennes stil.

 

Vi, jag och min vän, startade en grupp på Facebook, bara för oss 2 och som nu till och med är "hemlig". Där träffas vi vid samma tid varje vecka och målar en målning som är 15 cm x 15 cm och det gör vi samtidigt under 15 minuter, samma tid varje vecka. Just nu är utmaningen att måla som denna Konstnär A. Fehr. 

 

Jag upptäcker nu när jag målar utanför min stil och utanför min "comfort zone" får jag snabbt stora problem. Det är helt enkelt skitsvårt. Då jag ändå har kameran över mitt bort så filmar jag ibland och i veckan som var så filmade jag för att visa min vän vilka problem jag faktiskt har. Detta ligger inte ute offentligt egentligen utan var bara filmat för min vän men Ni som följer bloggen ska ändå få se. Jag glömmer ofta att jag filmar och är helt mig själv embarassed. Den jag pratar med är min hjälp tjej som jag tror inte ens vet om att jag tryckte igång inspelningen, så detta är hur jag sitter då jag kämpar. 

 

Filmer som visar hur jag kämpar att måla en målning i en stil inspirerad av annan konstnär, en annan stil än min. 15 x 15 cm och i 15 min , där målningen  INTE är planerad utan den byggs fram eftersom:

 

 

 

Jag tänkte jag visar att även den som kanske kallas för konstnär eller duktig faktiskt också kämpar och misslyckas precis som Dig. Jag såg i programmet "Konstnärsdrömmen" på tv:n att just akvarell är den svåraste målar medium som finns och ha det i åtanke när Du själv målar och kämpar med färgen eller mot färgen, att du faktiskt målar med det som sägs vara svårare än både olja och akryl!

 

 

Så måla på och var stolt över resultatet !

Oavsett hur det blir ! 

 

 

Anna

4 Dec 2016


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook