Att vara ärlig mot varandra?

 

 

Alla har vi använt oss av en liten vit lögn eller undanhålligt sanningen en aning för någon vid ett speciellt tillfälle. Men man kan göra det på olika sätt. Alla vet nu att min farmor dog på nyårs afton och vi hade begravning för ett par veckor sedan. Min dåvarande assistent tyckte det var tur i oturen att begravningen var just den fredagen för hon skulle själv också på begravning och hade tänkt söka ledigt därför. På måndagen efter frågade jag om hur begravningen var och vi små pratade som vanligt om det. Nu har jag fått höra att hon med all säkerhet inte kunnat gå på någon begravning för hon sökte jobb och fick ett jobb och på det jobbet sökte de en ny assistent och resten vet vi redan men företaget förbjöds att säga något till mig fram till en vardag då jag plötsligt stod helt utan hjälp fast jag kunde fått några enstaka dagar att ordna med vikarie. Nu fick jag veta kl 16 i måndags att jag inte hade någon hjälp på tisdag kl 8.30.

 

Så här gör en person som jag delat så mycket med, alltifrån möte på psyk, bassängträning, skratt och tårar etc. En person du blivit tvingad att blottat hela ditt liv för och som visar sig i slutändan totalt saknar respekt och empati tillbaka. Man måste väl så mycket som möjligt vara ärlig, man kommer längst med det i längden. Jag har träffat en hel del underbara personer den senaste veckan, personer jag dessutom får möjlighet att "testa "  se vad det leder till, se om det är ömsesidigt dessutom. Att leva med assistent kräver att båda känner bra för den andra. Jag har nu lärt mig att inte ta någon bara för att slippa fortsätta leta, det blir nog sällan bra i längden, det ser jag nu. En sak är säker; ibland är faktiskt gräset grönare på andra sidan, man vet kanske bara inte om det.

 

Förutom att göra ett avslut och påbörja en ny tid i mitt liv, fortsätter jag jobba mot min utställning. Jag påbörjade på en ny akrylmålning idag, jag har gjort underarbetet med svart gesso. Det syns verkligen att jag inte har någon riktig atelje att hålla till i, men det får gå ändå, färgen och kaffe finns båda lätt till hands :-)

img-6358.jpgimg-6360.jpg

Vad ska det bli av denna tro?

 

Vad ärlig så ofta du kan även fast det inte är den lättaste vägen jämt!

 

Sköt om Er alla vänner!

 

Anna

26 Jan 2013


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook