Dax att anställa igen!

 

Då är det dax att börja anställa assistent igen, suck. Jag brukar vara tydlig med att säga att jag INTE söker efter en "sällskapsdam" och att jag INTE vill ha en "fika vän"! Jag vill bara få hjälp med att få vardagen att flyta på och få hjälp med de hushålshysslor som jag gjorde då jag var frisk. Vi hade delat upp hushållet i de traditionella uppgifterna: gubben skötte bilar, tvättade dem och tankade och servade, han skötte gräsklippningen och snöskottning etc medans jag skötte städ, tvätt och matlagning. Att handla in maten hjälptes vi åt med medans jag handlade barnens kläder och de mesta som rörde dem, följa till tandläkare etc. Det är svårt att dela upp sysslorna 100% men jag gjorde det jag var bäst på och Johan gjorde sitt. När en i hushållet blir sjuk så rubbas allting såklart men på ett ungefär försöker jag bidra här hemma men det skulle inte gå alls utan assistansen. Det är tråkigt när man anställer människor som inte vet vad som ingår i personlig assistans. Som inte är flexibel. Men jag är såklart tacksam över att denna möjlighet finns, har jag bott i annat land har jag fått lita helt och hållet på att nära och kära kunna ställa upp till 100%! 

img-6673.jpg

Min nyklippta lugg, sedan ser det ut som jag har elefant-näsa men det har jag ju inte?  Så går det när man ska fota sig själv :-)

 

Det har hunnit hända endel den senaste tiden. Kims högra axel har hoppat ur led 2 gånger under 2 veckors tid. Varav en av gångerna fick vi inte tillbaka axeln så vi fick tillbringa en eftermiddag på sjukhuset för att få den till rätta. Därefter har vi hunnit med ett sjukgymnast besök för honom. Simon och jag har fyllt år och jag har klippt min lugg. Ja, du läste rätt, jag blev less och klippte mitt eget hår. Dessutom har Kim påbörjat sin allra första praovecka på Sockerbagaren. Har får äta så mycket kakor och bakelser som han vill. Det är nyttigt att de får känna på hur jobbigt det är att arbeta och kliva upp på morgonen. Idag var han jättetrött efteråt.

img-6658.jpg

Min senaste akvarell, ett par träd och lite vatten.

 

Ha en fortsatt bra vecka!

 

Anna

 

11 Mar 2013


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook