Del 2 Daniel Smith - Ultimate Mixing kit & Färgerna

 

Daniel Smith´s

Ultimate mixing set DEL 2

 

 

Ja, då ska vi kika på färgerna. Jag har nu provat färgerna endel och jag var och är väl kritisk till Indian Red då den är så pass täckande och många akvarellmålare gillar ju mer transparenta färger. Så för att färgerna ska passa fler så borde de bytt ut den och varför inte använt en läcker Primatek färg istället? För 799-1100 kr som jag ser lådan kostar på olika ställen så tycker jag de kunnat sätta in ett par färger som tillhör deras lite dyrare serier. Bortser man från det så passar färgerna de flesta avsett om du målar blommor eller landskap, här finns något för alla.

 

Och hur tänkte Daniel Smith då de godtog att offra en plats till "Jane´s grey". Så många av de mer professionella akvarellmålarna kan väl ändå inte tycka det är ok att sätta in den istället för en Primatek färg till exempel. Färgen är ok men i min långa film nedan så berättar varför jag tycker de gjorde fel som valde den. I filmen går jag också igenom färgerna en och en.

 

Trotts att jag älskar Daniel Smith´s produkter så vill jag vara ärlig i mina åsikter, kritisk granska och tänk på att vi inte behöver tycka lika! Du behöver absolut inte hålla med!

 

 

Några resultat av test av lådans färger!

/cdd741c8-2bd1-4035-afbf-a68d0cf890d3.jpg

Phtalo blue green shade & Indian red

 

/6af71617-b19c-4290-aa8f-401f7e8b8f9e.jpg

Perm. alizarin crimson, Quin rose,

Phtalo green blue shade & Ultramarin blue

 

/2985b790-e400-4dd6-84be-b7841fed49c9.jpg

Bandning av en hel del av färgerna, framför allt

de blåa och jordfärger & Buff titanium

 

 

Som jag berättar i filmen så har jag fyllt den andra lådan som följde med. I settet så fick man en låda fylld med färg och en som man kan fylla själv med egna favoriter. Jag valde ut några av deras Primatek färger och vill du att jag målar ut dem i nästa blogginlägg så skicka ett litet meddelande längre ner, är det några som hör av sig så fixar jag det som del 3 i nästa blogg inlägg!

 

 

Ha en fortsatt fin vecka!

 

Kramar Anna

 

 


(Lämna tom)
27 Mar 2019


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook