Ett nytt år med nya mål

 

 

Ja, då är jul helgen avslutad, en helg fylld av gemenskap, god mat, paket och att "bara vara". Vi har som tradition att åka upp till Lycksele hotell och bo där från 23-26:e och all mat ingår. Det är så himla skönt att smita iväg från all julstress, de julklappar som man glömt handla eller som man glömmer packa ner( vilket jag lyckades med i år), de kan man helt enkelt inte fixa utan man får ta det som det är. I var det lite extra, vi fick en Vin och frukt skål på rummet ifrån "grannarna" och grannarna är som vanligt mamma och pappa, de bor alltid i rummet bredvid, vi hade samma nummer som förra året så rummen börjar också bli tradition. Det låter kanske konstigt att fira jul på hotell men det är bekvämt, ingen behöver stå timmar i köket utan alla får vara med och njuta av julen och det ör roligt.

 

Här hemma blickar vi in i det nya året, vi har arbetat i köket och jag önskar av hela mitt hjärta att jag hade varit frisk så hade jag kunnat överraska Johan med en lyxig nyårs middag. Tyvärr så klarar jag inte det för kroppen och det är riktigt tråkigt, jag blir så arg, så bitter, det skulle vara så skönt att kunna göra mer själv, kunna överraska familjen. Men nu är det som det är ;-(

 

Årets sista middag

 

Till förätt blir det hummer som man kan ana  bredvid köttet på bilden här under, vi delar på 2 hummrar så alla får en klo och en halv stjärt, det vet Johan inte än, det blir roligt att se hans min då jag tar fram dem, de har legat i dubbla plastpåsar i kylskåpet så han har inte sett något, inte än :-) Han avskyr fisk och skaldjur så han lär bara peta och rynka på näsan!

 

/img-8240.jpg

En fläskfile som är fylld med soltorkade tomater, färsk basilika och parmesanost

/img-8242.jpg

Klar för ugnen, snart åker kött-termometern in

 

Till köttet blir det hasselbacks potatis och en hemmagjord rödvinssås:

/img-8241.jpg

Till efterätt blir det hemmagjord chockladmoss som är gjord av blockchoklad, grädde, ägggulor, äggvitor etc Jag hoppas allt blir riktigt gott, synd bara att jag inte ensam kan klara att göra en hel middag... bara en gång. Så tänker jag om så mycket, om jag bara en gång till kan få åka slalom, bara få åka vattenskidor efter båten en gång till, bara en gång till! Snälla! Om jag vetat om det här några år innan så skulle jag nog ta ett sabbats år från jobbet och bara uppleva sånt jag idag inte kan göra, gå upp till grottan I skuleskogen till exempel. Men nu är det nytt år så då får man väl ha andra mål kanske men bitterheten söker sig fram ofta.

 

Mitt Nyårslöfte inför 2014 är att skaffa mig en bra kamera som jag kan spela in när jag målar och ett staffli som jag kan sätta fast den i och sedan ska jag prova att göra egna målar filmer, lite info filmer och visa hur det tex. går till då jag målar vykort och så. Det känns som en rimligt mål, året är långt ;-)

 

/img-8252.jpg

Jag fick kort ifrån Vinita Pappas ifrån Oregon i USA, hon skickade ett handmålat julkort och skrev ett personligt meddelande baktill. Hon önskade mig en god jul och ett gott nytt år och skrev bland annat att hon var stolt över mig och tyckte mina målningar är fina. Jag blev så glad, jag har satt fast den på väggen där jag sitter och målar.

 

/img-8253.jpg

En del av baksidan!

 

Jag hoppas verkligen ni alla har en riktigt trevlig nyårskväll och att ni får en bra start på 2014!

 

Anna

31 Dec 2013


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook