Inblick i en Livesändning från Palettgruppen

 

Mina sommarträningen har tagits emot med hyllningar vilket känns så himla kul. Tack alla som skrivit!!  De som har valt och som fått plats i Palettgruppen har jag lärt känna lite extra. Vi har dessa 2 månader haft 3 långa livesändningar med diverse resultat. Det är så det ska vara med live eller hur? Då vi pratat om smooshingträd så tyckte jag det passade bra att måla björkar. De kan man måla på ett hundratal olika sätt, allt ifrån med bubbelplast, snören, palettknivar och med alkohol eller salt. Listans kan göras lång. Jag kunde omöjligt prata om alla sätt men pratade om mina vanligaste sätt med maskeringstejp på olika vis! 

 

/6d343c6a-c4e4-48a3-9ac5-e9a2750ba2ce.jpg

 

Mina specialitet är egentligen teori men målningen är egentligen det roligaste ändå. Igår kväll hade jag en lång sändning, trodde jag sände i 1 timme fast det var minst 1,5 (oj oj vad tiden går fort!)

 

Vi hade en trevlig stund i alla fall. I alla fall jag. Lite jobbigt att hålla koll på alla pappret mot slutet bara.....

 

För Er som inte är med i Palettgruppen så klippte jag ihop en ca 10 min inspelning av det. Där jag målar en variant av Björkar. Med tejp och negativ målning tekniken. Lite av samma effekt som jag använder i inlägget den 1/8 i en bonusfilm där jag använder maskeringstejp på exakt samma sätt! Fast då för att spara mer vitt i målningen. Nu för att spara ut björkstammen.

 

En annan målning blev så här

/54b94a9a-3e3b-4fa7-8ff3-6de2e812077a.jpg

Lite bakgrundsfärg gjorde susen

/93162953-362a-4f9d-acac-052a6cf92b1d.jpg

 

Jag hoppas detta kan inspirera dig att antingen prova måla en egen björk eller att du kikar en extra gång på hur björkar ser ut då du är ute nästa gång. Kanske de kan inspirera dig nästa gång du har tid med penseln.

 

Nästa inspirations inlägg 1/8 kommer handla om att enkelt skissa en vy utomhus. En 10 min skiss i kontokortsformat som du sedan ska använda till inspirationsinlägget den 15/8

 

 

Stora Kramar ❤️

Anna Hörnfeldt 

28 Jul 2020


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook