Vågar jag prata om konst inför andra?

 

Vi kommer att ha konstens vecka den 28 september - 5 oktober och vi i Ökk, Örnsköldsviks konst klubb, kommer ha en egen utställning. Varje dag kommer en person ha ett så kallat "konstnärs samtal", en ca 20 minuter lång information eller analys, tips eller diktläsning eller nåt helt annat. Jag har anmält mig att hålla i en sån stund en av dagarna. Jag tänkte analysera en målning jag gjort, berätta hur jag skulle gjort om jag gjort om den en gång till.  Varför jag valt att måla just så och hur det kunde se ut om jag gav fokuset på ett annat sätt. Men frågan är om jag vågar? Vågar jag stå i centrum inför andra och prata, tänk om någon ifrågasätter vad jag tycker? Jag är ingen talare och sedan jag blev sjuk så har jag nästan blivit lite folkskygg.

Det konstiga är att jag utsätter mig för något som känns nervöst då jag egentligen skulle kunna slippa, bara flyta med strömmen och lyssna till vad de andra tänker berätta om. Varför? Saknar jag utmaningar eller vill jag visa att jag kan om jag vill? Eller kan jag? Jag kanske blir illröd i ansiktet och inte få fram ett ord eller börjar stamma så mycket att ingen förstår vad jag menar. Dessutom är jag ingen expert och det måste jag verkligen berätta. En riktig amatör på alla plan. Det bästa med att granska en målning är att man har med någotsom får fokus, som andra tittar på, då slipper man själv få all uppmärksamhet och det är bra.

img-6309.jpgTavlan jag tänkte analysera

 

Igår var Johan och jag bjuden till SEB på information om vad den banken kan erbjuda oss om vi byter bank. Nu kunde vi väl inte få några jättebra förmåner eller ränta på lönekontot och så men vi blev så omhändertagna, fick så bra förtroende och bra att ha en bankkontakt så vi tänker faktiskt byta. Det känns lite konstigt att byta bank men att vi som "småsparare" var så viktiga och betydelsefulla kändes så bra. Jag har haft samma konto så länge att jag till och med lärt mig kontonummret utantill. Men nu ska vi vara "otrogna", jag tror att Swedbank är så stor att de bryr sig inte om oss "fattiga", vi är bara en i mängden.

 

Till sist vill jag sätta in några bilder på de hoyor som blommar just idag:

img-7895.jpg

hoya stoneana

img-7887.jpg

hoya shepherdii

img-7933.jpg

hoya andalensis

 

Önskar Er alla en trevlig vecka!

 

Anna

17 Sep 2013


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook