Dax för lussebullar

 

 

Finns det något godare än nybakta lussebullar? Hembakta med äkta saffran! De man köper på affären är visserligen fina och stora men var är smaken någonstans? De smakar ju inte saffran längre. Idag har jag bakat, eller rättare sagt, jag har virat ihop degen till formen av en lussebulle. Man kan nog säga att jag gjort dem, nästan i alla fall. Jag har bild bevis. 

img-6074.jpg

img-6077.jpg

 

Jag fick färdigrullade ormar av deg som jag sedan snurrade ihop till en bulle!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bullarna på jäsning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img-6099.jpg

 

Resultatet, 25 supergoda lussebullar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jul jul strålande jul och strålande jul-stress. Det gäller att hinna med alla julbord som ska ätas, boka in släkt och vänner på julgröt, fester och pyntkväll. Det är en rolig tid, än så länge men gränsen mellan mysigt och stress är ganska nära. Alla klappar ska inhandlas och barnen ska ha julavslutningar på skolan, på miniorerna på ... 

 

För mig är julen en tid för värme, gemenskap och god mat. Som någon sa: vi ska vara glada över det vi har! Det stämmer bra, man behöver inte ge bort presenter som kostar tusenlappar, det går bra med en bok, ett spel eller en mindre sak, huvudsaken vi får vara tillsammans, att ingen känner sig utanför.

 

Glöm inte bort att stanna upp och reflektera över den fina tid vi har framför oss!

 

Anna

28 Nov 2012


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook