Mina filmer i skolans läromedel ???

 

 

Ja, jag blev väldigt förvånad, jag kikade på statistiken på min youtube av en slump då akvarellkursen startade 1 maj. Jag såg då att endel var delade och jag blev nyfiken, jag googlade på ett par av namnen på flmerna och då hittade jag mina filmer på några udda ställen faktiskt runt om i cyber-världen men mest märkliga var att de fanns som läromedel på en sida som vissa skolor använder som heter Unikum. Där stod Lektion 1, och så var 3-4 filmer från mig, lektion 2 och några filmer från mig,  och så vidare..... Jag hade en hel frös filmer där vilket på sätt och vis var en komplimang men samtidigt funderar man varför inte skolorna har utbildade bildlärare. Efter att några snälla och uppmärksamma elever så blev jag kontaktad och fick berätta att det kändes okey om någon hade frågat eller i alla fall sagt något innan men det här är väl nackdelen med internet skulle jag tro! Mest negativt är nästan att skolor tar in matte lärare istället för bildlärare, hon förklarade att de skulle ha bild men inte hade utbildad lärare, varför? bild är ett viktigt ämne tycker jag !

 

Ny film gjord

Jag har lagt in en ny enkel demo till kommande lektion, lektion 2 så då gör vi med enkla penseldrag lie stilleben, bland annat rädisor. I övrigt har jag testat att ge lite LIVE visningar, då man pratar och visar något just då, det är svårt att prata, göra något och hålla i en tung platta men kul. Jag är helt slut efteråt så jag har bestämt att bara köra en gång/vecka på onsdagar kl 19.Vi har så kul i kursgruppen, många är aktiva och visar sina övningar och disskuterar olika saker. 

 

/img_5760.jpg 

 

Jag målade en vanlig röd rund cirkel och la till kallare röd i kanterna, sedan drog jag med skaftet på penseln medans det röda var blött så jag fick lilla strängen, gjorde lätta rörelser för att få bladen och ett par gröna sträck, så enkelt! Det här klarar alla !!!

 

 

Måla har jag gjort också, just nu håller jag på med denna, målad på Fabricano Artistico grov gräng 300 gr och 1/8 ark, dvs ett A4. Den ska ha några buskar på kullen på vänster sida sedan är den klar:

 

/image.jpg

 

 

Tidigare under förra veckan så hade jag tomat-träning, tomater är en svår sak att måla för det gäller att få både färg och form att fungera ihop. Det är svårt att få "volymen" så de ser runda ut men man blir bättre av träning wink

 

/image.jpg

 

 

Ha en fortsatt trevlig dag!

 

Anna

9 May 2016


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook