Njursten, Konstrunda Anundsjö mm…

 

 

Ja, nu ser 4-5 månaders av lidande av aktivt njurstens anfall att snart vara slut och mer och mer arg blir jag på Ö-viks sjukhus. Jag har haft otur, satte in dräneringsrör 2 gånger, en stenkrossning och den 6 maj ska jag operera bort det sista som finns kvar. Jag hade aldrig en tanke på att man skulle måsta lida 5-6 månader för några stenar? Helt ofattbart och anfall hela tiden , inte att det kommer och går utan exakt hela tiden de första 3-4 månaderna.

Om det är relativt vanligt att vissa har, som jag, kraftig peristaltik i urinledarna så man inte kan ha ett avlastnings rör från njuren till urinblåsan. Första gången tog det 4 dygn och sedan fick jag fick värre smärtor än vad njurstens anfallet egentligen gav. Andra gången tog det över 3 veckor innan eländet började. Varför behövde jag lida och besöka akuten (utan att få hjälp) ibland 2 gr / vecka ??? Varför gjordes ingen röntgen? Den enda urolog jag träffade, en som hette Reza, han påstod att det var mina bäckenbesvär  eller  svanskotan som jag hade ont av då jag hade så ont högt upp i ryggen att jag låg och kräktes. Då jag sa  

-Vad säger du?

Så skulle han skriva remiss till Öron för, jag citerar: "Patienten verkar höra dåligt"

 

Ja, ja, jag jobbar med en anmäla den läkaren, resten jag träffade var bara läkare under utbildning så de kan man inte klandra men en röntgen kunde de väl beställt eller gett smärtlindring???

 

/img_1308.jpg 

Här är de 2 sista stenarna som kom ut, resten vill inte ut

 

 

Familjen utökas ...

 

Vi har bestämt oss att utöka vår familj, denna som är 17 dagar gammal vid fotograferingen är välkommen till oss om vår kattpojke Mirre, accepterar henne. Vi var och träffade henne igår för att knyta kontakt, hon är så söt men föredrar sin mamma än så länge, det ska vi snart ändra på:

/img_1532.jpg 

Idag, den 4 maj ska vi åka och träffa henne igen och se henne växa 

 

Utställningen Konstrundan Myckelgensjö 2015

 

Det var otroligt kul med Konstrundan i Anundsjö och utställningen i Myckelgensjö. Det var väldigt många possitiva och glada människor jag träffade, sålde endel små kort, både minikort ( för 25 kr) och lite större (för 35 kr). När det är många så får man en slant och det är kul med tanke på allt jobb, både innan och under utställningen med att frakta och hänga allt. Jag tror jag hade 31 tavlor med mig i år, många mindre, tur jag hade min assistens med mig hela dagen. Jag sålde 2 tavlor också, jättekul! Det är en ära att få smycka någons vägg ;-) Jag sätter in fler bilder under utställningar!

 

/img_1734.jpg

/img_1733.jpg

/img_1696.jpg 

Denna lök tavla + den som anas bakom blev sålda

/img_1465.jpg

Annars var denna en favorit

 

Nu är det bara ladda om och förbereda sig för den 6:e då jag ska opera bort njursten!

 

Jag lovar att börja skriva lite oftare här!! 

 

Anna

 

4 May 2015


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook