Äntligen har olivträdet fått komma ut!

 

Jaha då blir det att börja om. Inlägget jag skrev igår försvann och sparades inte av någon anledning så allt försvann men jag har väl inget annat för mig än att skriva nytt. Här hemma går allt med rasande fart, min tumme läker inte, doktorn skar upp fel ställe så jag har fått grävt upp den 2 gånger, nu börjar antibiotika tabletterna ta slut och jag har fortfarande en liten bit kvar så tummen är fortfarande stor och ond. Djädrans läkare! Sommaren är på intåg och här fixas och ordnas det på gården. Jag säger att det är jag som har planterat för det är ju jag som bestämmer hur allt ska göras, vad och vilka som ska vara överallt och ni som hjälpt mig förut vet att jag är ganska jobbig då det ska planteras. Det ska vara p-jord, benmjöl, vermulite, perlite, lecakulor, näringskulor, kaffesump, cocosskal.... Endel frågar mig vad jag gör för att få blommorna att må så bra och jag brukar alltid säga: köp material med kvalitet istället för kvantitet så blir man belönad därefter och blanda till din jord själv med p-jord/u-jord och perlite och lite leca kulor. Man får vad man betalar för tyvärr.

img-7105.jpg

En tunna fylld med blommor

img-7109.jpg

Med jordgubbar kan man göra mycket kul, fint och billigt!

img-7148.jpg

Om man har några sorter som kommer år från år så slipper man köpa allt nytt varje sommar, taklökar är ett bra exempel på tåliga och lättskötta blommor!

img-7160.jpg

Äntligen har mitt stora olivträd fått en plats utomhus, nu slipper gubben bära in och ut den hela tiden, jag bedömmer att frostrisken som över om man tittar på Yr. Olivträdet skulle egentligen behöva en större kruka med jag vet inte hur man ska kunna flytta på den sen när den blir så tung

img-7162.jpg

Till och med lite kattgräs får fungera som dekoration, man får hoppas det smakar bra för katten också.

img-7119.jpg

I år har vi skaffat många olika sorters smultronplantor, både röda och vita smultron, det blir spännande att se hur de smakar.

Pga av allt fixande på gården så har målningen kommit i skymundan men snart börjar jag producera igen.

 

Idag var det skolavslutning, jag var stolt när Simon stod uppe på scenen och sjöng med de andra. Tänk att det alltid varit så och kommer troliktvis alltid vara så också. Det hör till att de ska upp och sjunga Idas sommarvisa och sedan åker vi hem och äter tårta. Nu är det bäst att sätta sig på altan igen och se om man hittar lite skugga av olivträdet :-)

 

Anna

7 Jun 2013


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook