Nytt målar År! 2017:s utmaningar

 

Tänkte gå en akvarellkurs i sommar....  egentligen... men ...

 

 

Jag har verkligen stannat av i min utveckling och jag vägrar att tro att jag inte kan bli bättre. Kanske behöver jag inspiration från en kurs i alla fall? Visst min man, Johan, frågade om jag läst om akvarell.helgen i tidningen. Det var vårt Hälsohem, Österåsen, som i juni skulle ha akvarell-weekend. Österåsen, som drivs av landstinget Västernorrland, tar emot patienter både via remiss och privat. Efter att vi kollat och läst om den så anmälde jag mig online. Jag skrev om min krav, att min hjälp (assistent) också måste komma med och att jag vill kunna medverka helt i kursen så de inte ska måla utomhus där man inte kommer fram med rullstol.

 

Jag fick snabbt svar tillbaka, lokalen som själva kursen hålls i är det flera trappor till utan hiss, så just den kursen erbjuds inte för handikapppade utan hon välkomnade mig till kurser som laga vegetarisk mat, eller lär dig skriva dikter eller de andra weekend kurserna de erbjuder. De var anpassade till rullstolsburna.

 

Usch så ledsen, besviken och arg man kan bli. Jag som redan var lite för mycket nedstämd och deppad blir så besviken på min kropp och den skit jag fått, varför har just jag drabbats så? När den första besvikelsen lagt sig så blev jag mest förvånad över att Sveriges enda landstingsägda hälsohem erbjuder/säljer aktiviteter som inte handikappade kan medverka i , de jobbar och tar emot patienter och personer med fysiska eller psykiska besvärr ? cry

 

 

Ny flik på hemsidan invigd!

 

Jag har fått många underbara akvarellvänner och en av den har jag startat en vecko utmaning med, vi målar en målning på 15 x 15 cm på 15 eller 20 min och sedan sätter vi in den i en gemensam grupp. Så även om inspirationen saknas så "tvingas" jag att måla den speciella tiden varje vecka. Ibland är vi upptagen, som vi var förra veckan men då bytte vi dag så här kommer först förra veckans Utmaning. Det var helt oplanerat vilket syns. Jag hann inte ens klart denna gång! Idag 14 Februari så har vi haft denna veckas utmaning som jag visar nedanför, då jag målade 2 Pingviner för allra första gången ! De kan du se längre ner!

 

 

/img_1632.jpg

På denna målning, då man målar lite snabbt och spontant så se man hur akvarellfärger arbetar fritt och spontant. Det är dessa effekter som gör att jag älskar akvarellmålning så mycket. Observera också de små djuren, får man 1eller 2 att se ut som ett djur så tolkar man automatiskt de andra också som djur. Bara man ger en antydan till skugga under!

/img_1633.jpg

 

 

 

Vissa av gångerna filmar jag också och endel lägger jag upp på en speciell sida här, bara för kul här:

http://www.annaskonst.com/akvarell-utmaningar

 

 

 Dagens utmaning 14/2

 

Idag 14 Februari hade vi utmaning att måla djur, 15 x 15 cm på 20 min, tyvärr filmade jag inte denna gång men fotade 2 gånger under processen. Tänkte använda 1 färg Sepia, men hade kvar litet prov av Lavendel i paletten vilket jag tog också från då jag hade tid kvar. Det lilla gul/röda är av Quinacridone gold

 /img_1686.jpg

/img_1695.jpg

Slutresultatet:

/248cdd5a-1548-4cbf-b57d-ee9fc2a00002.jpg

Mina allra första pingviner är målade Jiipi !! 

 

 

Årets stora målar utmaning

 

2017 års utmaningar har börjat, detta ska bli ett utvecklande akvarell år (hoppas jag) jag har hittills börjat med att utmana mig själv med något nytt, att måla lite större och med mindre detaljer, det blir en stor utmaning för mig som mest använder min Da vinci maestro pensel i strl 6 & 8. Det första jag gjorde var såklart att handla stoora penslar och då valde jag 2 olika märken för att prova.

 

 

Jag har gjort en film om första gången jag testar penslarna jag nyss handlat

 

 

 

 

Vi får se hur det blir, om träning ger färdighet, jag får lov att återkomma om det! cry

 

Kram Anna

 

14 Feb 2017


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook