QOR akvarell lådan och lite jämförelser!

 

Den här veckan har jag inte haft mycket inspiration, kladdat lite men inte mycket alls. Det kändes inte som så mycket att visa Er, därför kommer ett annorlunda blogginlägg där jag sammanställt en film om hur jag gjorde lådan och lite färgjämförelser. Det jag uteslöt ur filmen var då färgerna fylldes, missade sätta in bild i filmen men jag sätter in den här också! Filmen hade blivit så lång, många av kopparna fyllde jag i 2 omgångar och lät de torka några dagar emellan. De för att de ska hinna torka och inte börja mögla då de ligger fuktiga så länge, färgen kan krympa och kopparna ser konstiga ut om man fyller fullt på en gång! Spricka etc.

 

Ni är de allra första som får se den nya lådans färger dessutom! Sätter in en bild! Jag satte in färger från 2 av deras set och fyllde på med några som jag haft sedan tidigare och så köpte jag några utöver så jag fick en bra och komplett låda! Tyvärr fick jag inte alla färgerna jag beställde så Indian yellow ville jag absolut ha med, men uteslöt den, resten de inte skickade var färger jag inte kände var så viktiga så det gjorde mindre!

 

så här såg det ut då jag fyllde på färgerna, den bild jag glömde sätta in i filmen. Papperet på höger sida är planeringen av vilka färger som ska vara med och var placeringen ska vara!

/6c8a0dec-9593-4884-adc8-33296f4afddb.jpg

Här är lådan färdigfylld och lite använd!

/7f8a0521-4f6a-410e-88b1-d06684e9ec50.jpg

Dessa färger välde jag ut

/image.jpg

 

 

 

Här kommer lite färgfoton, först alla färgerna

/image.jpg

QOR Perm. Alizarin Crimson

/image.jpg

 

QOR Transp. Red oxide

/image.jpg

 

 

Överst QOR yellow Ocra och mGraham Yellow Ocra

Underst QOR Perm. Alizarin Crimson & Perm. Alizarin Crimson från

mGraham, Winsor & Newton och Daniel Smith

/image.jpg

 

Burnt Sienna överst och samma från mGraham & Daniel Smith

Cobalt Turquise underst vs Cobalt Turquise från Daniel Smith

/image.jpg

 

Här ser vi

Transp. Red oxide från QOR ( vänster) och mGraham på höger sida

Viridian QOR / Daniel Smith Viridan

QOR Cerulean blue chromium / Daniel Smith Cerulean blue chromium

/image.jpg

 

 

Min slutsats är att färgerna håller hög kvalitet och det fattas ju bara med tanke på priset. Tycker de är överprissatta vilket är synd! Liite för dyra alltså!  Jag kommer nog ändå måla med dem av och till men i stora lådan kommer jag fortfarande ha mina ordinarie färger, har en QOR färg där och det är Quinacridone magenta. Men helt klart så är de annorlunda att måla med, är glad över att ha en låda komplett med färgerna och tycker jag fått en bra blandning av färgerna! För att testa färger bra så brukar jag tipsa om att göra olika gråa nyanser och olika gröna, då ser man bra hur pigmenten arbetar! Mina färgtest klarar de väldigt bra! 

 

QOR Ultramarine och Burnt Sienna

/6c3af313-2c1d-40eb-ac5c-d65e9a6ac1d0.jpg

 

Phthalo blue & Nickel Azo Yellow

/d10a1d46-1d6c-4bc9-b930-7fc7baf8e914.jpg

 

Blogg kommer att komma

 den 1:a och 15:e i varje månad från nu ...

 

Nu när sommaren varit så tänkte jag försöka måla så mycket jag kan, har kommit in i en period då jag känner att min akvarell utveckling stannat av! HJÄÄLP!!! Det har varit kul att blogga men känner att jag lagt ner mer tid på det än vad tanken var och för lite på målningen, därför har jag beslutat att testa att blogga den 1:a och 15:e varje månad istället på prov. Istället för varje söndag! Nästa gång blir alltså 1 September då det är 15 om ett 3 dagar. Så det blir ett litet extra hopp nu men förhoppningsvis kommer det inspirera mer med kanske mer genomtänkta blogginlägg. Och att jag hinner jobba mer med min egen målning!

 

 

Utlottningen av förra veckans demo målning

 

Förra söndagens bloggdemo lottas ut idag, sent ikväll så om någon missat kan Ni fortfarande vara med ända fram till midnatt, jag kommer berätta vinnaren på måndagen 13 /8 på sidan på facebook där utlottningen sker!

Läs mer på min FB sida:

https://www.facebook.com/annaswatercolors/

 

 

Stor Kram

 

Akvarell Anna

 

 

Obs! Det slog mig nu ifall någon tror att jag får något för att berätta om märket men jag får aldrig något av något märke utan det är alltid mina egna åsikter!

 

12 Aug 2018


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook