QoR akvarellfärg!

 

Äntlingen har jag fått alla nya färger från QOR dvs. Goldens akvarellfärg! Det är pigmentstarka färger med ett syntetiskt bindemedel som heter Aquazol. Det ger en akvarellfärg med lite andra egenskaper. 

 

jag har gjort en egen QoR akvarell låda, köpte tidigare 2 stycken Schminckes lådor, det var då deras studiefärg i, de tog jag bort, tog bort innerdelen och ena fläppen. Fyllde den med 24 halvkoppar och fyllde de med QOR akvarellfärg. Man ser lådan i filmen och i en bild längre ner i detta blogginlägg! Funderar på att göra en film om det senare!

 

Sedan var det bara att måla, så här blev första, ett fantasi landskap utan att skissa före.

/3a9795ae-17ce-4fbc-b3a9-7634243c656b.jpg

Himlen är av Cobalt teal, burnt sienna och French ultramarin. Övriga är målad med Transparent pyrrole orange, Quinacridone gold och gold deep, dioxazine purple och pyrrole light. Allt från goldens akvarellmärke QoR!

 

När jag provar ny färg brukar jag prova blanda till gråa nyanser, ev lite lila men framför allt olika gröna nyanser. Då ser man lättare hur färgerna jobbar ihop. Jag brukar alltid göra ett liknande motiv, en himmel, lite träd, en enkel lada på en sida och en förgrund. Då jag är van att göra just det motivet så känner jag hur färgerna eller papperet fungerar.

/08d768cf-6a46-4525-9cab-a9cac03d026f.jpg

Jag satte på kameran denna gång så du kan följa processen här:

 

 

 

 

några andra exempel på färgkombinationer var Buff titanium och Paynes grey och yello ocra etc, resultatet blev denna:

/d0cc17c8-4d7c-4485-b76d-ac4a7d8092a6.jpg

/6c5fa299-5faa-44e8-9ed8-7c0399c1e549.jpg

Slutsats, jag gillar mina nya färger och kommer absolut att leka mer med dem, måla mer med dem menar jag såklart!

 

I övrigt så har värmen varit jobbig, mina fötter har börjat svälla så mycket så jag ska köpa strumpor på apoteket för att minska på vätskan i dem! Alltid ska det vara något med min kropp. Min man är på killfest igår lördag och kommer nog komma hem ganska sent idag, på  söndagen. Det har blivit en tradition som han sett framemot, de har tur med vädret i år igen! Min äldsta son Kim jobbar ppå ett ålderdomshem så jag får vara ensam med minstingen Simon. Liten och liten han är såå mycket längre än mig trotts att han bara är 14 år! Jag ser fram emot en mamma /son kväll laughing

 

 

Tack för denna vecka!

 

Anna

 

 

29 Jul 2018


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook