Snart jul igen

 

Ja, nu börjar tiden om julbak, köpa julklappar och pynta i sitt hus. Det är en trevlig tid med mycket gemenskap, värme, mat och mys. Vi tänder ljus varje kväll nu, äter hembakta lussebullar och ser på julkalendern. Vi har även hunnit med ett julbord som mina snälla föräldrar bjöd på, riktigt lux och mat i överflöd. Men i år kan jag inte riktigt njuta av julen, inte än i alla fall. Av en slump såg jag en film på youtube som handlade om barn i Bulgarien som blir lämnade till barnhem och som ingen vill ha. De får varken kärlek eller omvårdnad och om de har det så här när de filmar så hur har de det i verkligheten. Chefen tycker att de har det så bra att personalen själv skulle kunna tänka sig bo där. Det hon vill ha ändring på att de ska få pengar till en dator på kontoret? Men vad hjälper det barnen, vad får de ut av den? Är det inte bättre att låta barnen få mat så de kan fortsätta att gå istället för att skötas i sängarna? Jag undrar hur många liknande barnhem det finns runt om på vår jord? Och hur kan personalen jobba på det sättet. Jag som sjuksköterska blir ledsen när jag tänker på det. Barnen blir övergivna och svikna av vuxna 2 gånger i sitt liv, först av föräldrarna och sedan av personalen. Kika på länken om ni vi se hur orättvist livet kan vara 

 https://www.youtube.com/watch?v=UQZ-ERQczj8

 

Åter till någonting positivt, jag har målat endel, det har blivit julkort och några bilder av gårdar med kor och ladugård, nu ska jag ge mig på snö bilder som är bland det svåraste att måla i akvarell tycker jag. Använder man akryl eller oljefärg så använder man vit färg men i vattenfärg så är det vita omålat papper vilket ger större utmaningar då målningen kan se ofärdig ut om man lämnar för mycket vitt! Hur går det ihop?

2 Bilder av ladugårdar

Här hemma har vi även tagit upp granen, vår superfina gamla plast gran. Sedan vi tog fram den så har våran katt övergett sitt fina klösträd och han har fått en koja bakom julklapparna där han ligger hela dagarna. Han ser ut att ha det jättemysigt!

 /img-8206.jpg

Mirre på en filt under granen

Jag funderar på att skaffa mig en bättre kamera som jag kan filma med och sedan både lägga ut på youtube och på hemsidan. Då kan jag visa hur jag målar eller ge olika tips hur jag tänker då jag målar eller vad jag har för material etc. Jag har lite ideer som jag funderar på att prova någon gång nästa år. Först måste jag nog köpa en bättre kamera som man kan filma bättre med. Nu vet ni mina planer inför kommande år!

 

Ha en riktigt fin vecka!

 

Anna

 

 

 

10 Dec 2013


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook