Sommarträning påbörjad

 

Oj så lat jag varit på att skriva här! I sommar tänkte jag skriva och visa här vad jag jobbat med varje vecka, oavsett resultat eller om det blivit så mycket!

 

Finns det något bättre än en sommar dag då man har en timme ledigt och kan sätta sig ute och bara snabbskissa fram en blomma, ett löv eller bara träna att blanda till färgerna?! Det kan vara så enkelt och snabbt och man behöver inte göra det så omständigt, alla har vi en stund ledigt och har man materialet lätt tillgängligt så känns det inte så omständigt. Här tog jag mig en 15 min akvarell-stund hos mor och far under Midsommarhelgen och med en bläck penna så gick det snabbt att få fram en 3 små blommor. Resultatet är väl inte super men jag hade en skön stund!

 

/7ca8d4d5-da62-4323-a232-aa145fd52597.jpg

 

 

 

Om jag bara detaljgranskar ett löv och kollar form och färg så kan det se ut så här:

 

/b2882cd9-203e-41f4-a728-c4a2711d3eae.jpg

 

 

Det bästa är att det är så skönt och avkopplande att måla utomhus men för mig blir alltid reultatet sämre än om jag sitter hemma i min enkla atelje (mitt lilla målarrum). Det jag ser som svårast är när jag målar ett landskap utomhus är hur jag ska förmedla stämningen jag har just då? Hur får man ner det på papperet? Det är det svåraste men ibland så skiter jag i det, målar man får roligt så kan man inte begära att alltid få ett hundra procentigt bra resultat! Även fast man gärna vill det såklart!!!

 

 

Anna

25 Jun 2018


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook