VARNING för ammyy

 

Jag känner att jag måste skriva ett inlägg och varna Er andra. Jag blev nyss uppringd från ett hemligt nummer, jag tog telefon då jag trodde det var från sjukvården. Det var en man från England som ringde, han pratade knagglig engelska men typ någon indisk brytning. Han sa att vår dator hade blivit infekterad med virus och han ringde från Microsoft och där kunde de hjälpa oss att "rensa" den om vi gick in på sidan ammyy.com. Gjorde jag inte som han sa så skulle datorn sluta att fungera ;-(

/img-8506.jpg 

Jag skulle gå ut på internet, av ren nyfikenhet så gjorde jag som han sa, jag förstod direkt att det var en bluff. Han bad mig googla på namnet ammyy men då jag skulle klicka fram den sidan så ville jag inte vara med längre. Han ville få mig att förstå att datorn skulle krascha sönder helt och att han bara skulle vara snäll. Han sa sedan att jag hade en sorts dator men han hade fel då vi har en MAC? Jag berättade sedan att det fanns så många varningar nedanför namnet men det komenterade han inte ens. Jag läste sedan på internet att man ska på sidan ladda ner ett program vilket gör att de kan både se allt man gör och styra din dator, alltså man skulle troligtvis behöva köpa ny dator. Man ska ladda ner ett program, ge koden till personen i telefon och vipps så kan de fjärrstyra din dator. En person hade gått på vad han sa och som sedan blivit uppmanad att lämna ut kontonumret, det kostar dessutom 300 dollar/ år att låta dem få hjälpa en med ett problem man inte har men som man får efter att man ladda ner deras program. Det virus skydd man sedan får ska innehålla virus och ytterliggare program för att hjälpa dem att få över all information du skriver ner i datorn, koder etc.

 

Jag vill med detta inlägg varna alla som blir uppringda, jag hörde i telefon att de satt fler som ringde runt honom. Ja, hur gick  det för mig? Han slängde på luren då han insåg att jag inte gick på hans historia, var han fick mitt nummer ifrån är en gåta, han ringde på hemtelefonen?

 

Var försiktig med vad ni laddar ner!

 

Anna

10 Mar 2014


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook