Vårt olivträd från Manaki Gold har gett olja

 

 

För några dagar sedan fick jag en avi att nu äntligen fanns vår olivolja att hämta ut. Jag är ingen specialist på just olivolja men jag tycker den har en pepprig smak och smakar färsk. Det ska vara olivolja från första pressningen och av Manaki oliver som tydligen ska smaka bra. Jag inbillar mig att den är av bra kvalite. Nu gäller det bara att lära sig att laga av det också, vi har redan gett bort 2 stycken i gåva och fler blir det. Jag funderar på att byta ut trädets namn tills nästa år, det kanske blir en "Johan" då? Vi får se, det är en kul grej bara. Det hade varit jätteroligt att få åka ner och hälsa på trädet men en resa kostar så vi får se längre fram, någon gång i framtiden kanske? Oliv lunden finns i östra Grekland så det skulle vara en fin resa!

/img-8278.jpg

Vår Manaki Gold olivolja från vårt träd "Anna"

 

Jag har själv haft ordentligt ont den senaste veckan, varit riktigt deppig, nästan nere i mörka hålet. Jag har märkt att har jag mer smärta så är jag mer deppad. Kanske inte så konstigt men tråkigt, det blir 2 negativa saker samtidigt! Jag har ändå suttit och kladdat lite. I brist på fantasi så blev det min akvarell låda, en pensel och en tub. Den var roligt att måla och den blev ganska tredimensionell. Det var svårt att få färg "kladdet" i lådan att se narurligt ut men det blev hyffsat bra ändå. Jag försökte måla löst och ledigt och använde endel sprut med vatten för att få en enklare look. Det svåra var skuggorna i lådan så att den inte ska se platt ut. Det är svårare att måla än vad många tror.

 

/img-8296.jpg

Hela målningen "Lådan" 38 x 29 cm

/img-8295.jpg

/img-8294.jpg

Närbilder

 

 

 

 

Nu är det dax för lunch så det är bara att stänga ner data världen! Jag hoppas jag tar mig i kragen att uppdatera lite oftare, det är mitt mål!

 

Anna

 

 

 

23 Jan 2014


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook