Vernissage dax

 

 

Äntligen ska jag ha min första utställning, kanske inte en i rätta bemärkelse men ändå, för mig är det roligt att få visa upp tavlorna för andra. Jag ska få visa den när Rehabassistans ska ha glögg bjudning. Idag var jag och tittade på lokalen och det var bra plats för att ställa tavlor på bord och i ett flertal fönster. Jättekul! Det fattas ett par ramar bara så är alla tavlor klara. Jag tror att jag kan ta med mig alla jag har.

 

 

img-5994.jpg

 

 

Ja, vad betyder vernissage egentligen? Vernissage är numera själva öppningscermonin för en utställning. Annonseras vernissagen öppet är alla välkomna, annars endast inbjudna. Ordet vernissage kommer från "fernissa", och med vernissage menades från början en tillställning någon dag innan utställningen då konstnärerna lackade - fernissade - sina tavlor.

 

Jag är med i en målar grupp på internet som heter create38 som Vinita Pappas leder och novembers utmaning var en "genom fönster" målning. Jag är alltid sen med mina målningar (och jag ska bättra mig) men idag gjorde jag mitt bidrag. Jag tänkte då det snart är jul så gör jag den lite jul-inspirerad och den blev ganska bra. Svårigheten var att få snön att se ut som snö och det lättaste var gubben, jag har ju gjort ett antal av den redan (13 julkort) så det kan jag verkligen. Gubben blev söt som vanligt.

 

img-6118.jpg

 

img-6122.jpg

 

Jag skriver mer en annan dag! Sköt om Er!

 

Anna

29 Nov 2012


Nu finns jag även på INSTAGRAM :

  Instagram

 Gillar du sidan? Tryck gärna här! TACK!

 Facebook